Мапа порталу

День Європи в Миколаєві 2011

 

День Європи очима європейців

 


У Миколаєві пройшов День Європи

14 травня в Миколаєві пройшов День Європи, присвячений знайомству з культурою, історією та традиціями європейських країн. Це свято в нашому місті було організовано спільними зусиллями Миколаївського міськвиконкому, облдержадміністрації та Представництва Європейського Союзу в Україні.

Заходи, присвячені святкуванню Дня Європи, в Миколаєві розпочалися ще 13 травня. Цього дня міський голова Володимир Чайка, перший заступник міського голови Юрій Андрієнко, а також посли країн Європейського Союзу та заступники голів дипломатичних місій в Україні відвідали ЧДУ ім. П. Могили, де взяли участь у дебатах зі студентами цих ВНЗ. Дебати за участю представників країн ЄС відбулися також і в НУК ім. адмірала Макарова.

Звертаючись до присутніх, Володимир Чайка відзначив велике значення того, що саме Миколаїв виграв право проводити у себе День Європи. Адже це відкриває хороші можливість перед нашим містом - зокрема, дозволяє налагодити з багатьма країнами Європейського Союзу взаємовигідні партнерські зв'язки. Крім того, така довіра європейських дипломатів і експертів переконливо свідчить про широкий потенціал нашого міста, його прихильність до демократії і принципам свободи.

Голова Представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра привітав мера Володимира Чайку і всіх мешканців міста з перемогою Миколаєва у конкурсі на право приймати День Європи, зазначивши, що наше місто заслужило таку довіру.

Також цього дня міський голова Володимир Чайка та Голова Представництва ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра взяли участь в урочистій церемонії нагородження переможців ХІV Всеукраїнського конкурсу шкільних газет.

Основні ж заходи, приурочені до Дня Європи в Миколаєві, пройшли 14 травня. У цей день торжества розпочалися зустріччю керівництва міста і нашої області з представниками країн ЄС. Прийом пройшов у сесійній залі міськради за участю міського голови Володимира Чайка, секретаря міськради Володимира Коренюгіна, заступників міського голови, голови облдержадміністрації Миколи Круглова, голови облради Ігоря Дятлова, Голови Представництва ЄС в Україні Жозе Мануеля Пінту Тейшейри, представників країн Євросоюзу.

Під час зустрічі високі гості висловили підтримку України в її прагненні інтегруватися до Європейського Союзу, зазначивши, що воно, в кінцевому підсумку, повино принести значні вигоди України. Вони підкреслили велике значення Миколаєва у розвитку нашої країни, висловили впевненість, що і в майбутньому наше місто буде відігравати важливу роль в будівництві сильної та процвітаючої України.

Після урочистої зустрічі в міськвиконкомі гості відвідали лютеранську кірху, ознайомилися з експозицією Музею суднобудування і флоту, а також побували в сквері Ради Європи, в якому висадили квіти та дерева.

Далі відбулося довгоочікуване відкриття європейського містечка, де мешканці Миколаєва та гості міста отримали унікальну можливість всього за один день здійснити захоплюючу подорож по країнах Єдиної Європи, забувши про візи і кордони - тут працювали намети, в яких кожен бажаючий міг взяти участь у різноманітних конкурсах і вікторинах, більше дізнатися про культурні особливості, традиції та історію майже 20 країн Євросоюзу. Також, в містечку була організована робота творчої майстерні, школа європейських мов і танців. Крім того, миколаївці та гості міста змогли відвідати квартал європейської кухні.

Особливий інтерес городян викликали публічні дебати з політичних і економічних питань за участю європейських дипломатів, міського голови Володимира Чайки і керівництва нашої області. У ході дебатів миколаївці обговорили актуальні питання євроінтеграції України та її значення для українців, а також перспективи співпраці нашої країни з Європейським Союзом.

Завершилося свято концертом, на якому для мешканців і гостей міста виступили відомі гурти – «Gorchitza», «Radiovinyl».

 ОНОВЛЕНО 16.05.2011


Фотогалерея

 

photo_090s.jpg photo_091s.jpg

ОНОВЛЕНО 23.05.2011

знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: