Мапа порталу

У міській раді відбулось засідання робочої групи щодо перевірки дотримання вимог чинного законодавства при наданні послуг з перевезення пасажирів у громадському транспорті

У вівторок, 20 березня, під головуванням начальника управління транспортного комплексу, зв'язку та телекомунікацій Миколаївської міської ради Олега Манушевича відбулось засідання робочої групи щодо перевірки дотримання вимог чинного законодавства при наданні послуг з перевезення пасажирів на міських автобусних маршрутах загального користування та легковими таксі.

До складу робочої групи увійшли заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Сергій Бондаренко, керівник ТОВ “Євротранстехсервіс”  В'ячеслав Кащенюк, представники відділу цін та цінової політики міської ради, приватних фірм-перевізників, громадських організацій.

На початку засідання Олег Манушевич запропонував присутнім внести доповнення до складу робочої групи та затвердити порядок денний. Після обговорення присутні обрали голову робочої групи - ним став заступник міського голови Юрій Андрієнко.

Під час засідання обговорили проблемні питання, що стосуються перевезення пасажирів на міських маршрутах, серед яких: доцільність підвищення тарифів на проїзд, порядок компенсаційних виплат пільгового проїзду окремих категорій громадян, підвищення якості пасажирських перевезень.

Олег Манушевич нагадав, що 21 грудня 2017 року депутати міської ради затвердили Програму розвитку сталої міської мобільності Миколаєва на 2018-2019 роки. Документ розрахований на 2 роки і передбачає фінансування з бюджету міста.

- Метою створення робочої групи є вдосконалення існуючої автобусної та маршрутної мережі з врахуванням перспективи розширення міського електротранспорту. Хочу підкреслити, що перший крок до цього вже зроблено. У березні поточного року за результатами відкритих торгів на послугу «Розробка Плану сталої міської мобільності м. Миколаєва»  було підписано відповідний договір з німецькою компанією «А+С Україна». Це означає, що у Миколаєві нарешті відбудеться комплексний аналіз сучасного стану транспортної моделі міста, буде проведено аудит безпеки дорожнього руху та розроблено схему організації дорожнього руху на найбільш небезпечних ділянках вулично-дорожньої мережі. Сьогодні за участі громадськості, представників перевізників та посадових осіб міської ради ми маємо знайти спільне рішення щодо вирішення нагальних питань з тарифами на проїзд, яке буде озвучено депутатам на найближчому засіданні постійної комісії з питань промисловості, транспорту та зв'язку, - зазначив Олег Манушевич.

Про порядок надання пільг на безоплатний проїзд пенсіонерів у пасажирському транспорті загального користування у зв’язку зі змінами у нормативно-правовій базі доповів Сергій Бондаренко.

- Пільгові перевезення пенсіонерів у міських та приміських маршрутках регулюються постановою Кабінету Міністрів України від 17.05.1993 N 354 "Про безплатний проїзд пенсіонерів на транспорті загального користування". Постанова чинна на рівні держави, але не вигідна приватним перевізникам.  Міністерство соціальної політики зазначило, що органи місцевого самоврядування можуть оперативно впливати на зміну ситуації на місцях щодо реалізації пільгових перевезень та самостійно визначати їхні обсяги і передбачати видатки. За підрахунками департаменту праці та соціального захисту населення на сьогоднішній день у Миколаєві проживають понад 111 тис. осіб всіх категорій пільговиків, які мають право на пільговий проїзд. Кількість поїздок на одну особу чітко визначена законодавством - не менше 30 раз на місяць. Відповідно, у середньому, вартість компенсації фірмам-перевізникам з міського бюджету приблизно складатиме понад 10 млн грн, - сказав Сергій Бондаренко та додав, що наразі Міністерством соціальної політики готується відповідна постанова, і, якщо уряд її погодить, то органи місцевого самоврядування муситимуть передбачити кошти на монетизацію у своїх бюджетах.

Як повідомлялось раніше, у прес-центрі Миколаївської міської ради відбувся брифінг в.о. директора департаменту праці та соціального захисту населення  Сергія Бондаренка, у ході якого він розповів про зміни у нормативно-правовій базі щодо монетизації пільг та субсидій, а також відповів на питання представників ЗМІ.

У Миколаєві обговорили питання щодо підвищення якості пасажирських перевезень

Міські служби перевірили, як перевізники дотримуються законодавства

ЄІБ погодив кредитний транш Миколаївській міській раді на придбання автобусів середньої місткості

Відділ інформаційного забезпечення міської ради 

IMAGE FOLDER (/files/News/21032018_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: