Мапа порталу

ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» про підготовку до зимового періоду: виконано близько 90% усіх запланованих робіт

Директор ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» Микола Логвінов в ефірі програми «Радіодень» Українського Радіо розповів про підготовку до опалювального сезону 2024-2025 рр.

Ремонтні роботи фахівці ОКП «Миколаївоблтеплоенерго» проводять згідно з графіком, затвердженим ще у квітні цього року. Наразі виконано близько 90% усіх запланованих робіт, але ситуація з готовністю мереж житлових будинків залишається критичною. 

«Житловий фонд дуже погано готується до опалювального сезону. ОСББ та керуючі компанії думають, що це потрібно тільки теплопостачальним організаціям, забуваючи про те, що вони, по-перше, відповідають за розподіл тепла всередині будинків. По-друге, ці гроші у них закладені в тариф. І, по-третє, для того, щоб люди отримували якісну послугу, треба вчасно виконувати всі заходи. Тому ми звертаємось постійно з листами до них, доносимо цю інформацію і мешканцям міста для того, щоб вони спонукали ОСББ та керуючі компанії закінчувати підготовку. Час ще є, ще, я думаю, місяці півтора у компаній та ОСББ є час для виконання всіх поставлених задач», - зазначив Микола Логвінов.

Всі скарги мешканців житлових будинків, які не були готові належним чином до опалювального сезону і не отримали відповідного акту щодо неякісного теплопостачання, будуть направлятися до керуючих компаній та ОСББ.

Якщо будуть пориви внутрішньобудинкових мереж, то всі втрати теплоносія будуть виставлені балансоутримувачам, тобто керуючим компаніям або ОСББ.

Рівень оплати містян за минулий опалювальний сезон складає близько 95%, ще приблизно 40 млн не сплачено за минулий період. Всього миколаївці заборгували підприємству понад 200 млн гривень.

Підприємство зазначає, що робить все для того, щоб уникнути проблем з подачею теплоносія. Всі котельні отримали необхідне обладнання, яке проходить регламентні роботи. Така ситуація не перший рік, тому ОКП готове і планує виконати свої зобов'язання, незважаючи ні на що.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: