Мапа порталу

Міські служби перевірили, як перевізники дотримуються законодавства

У вівторок, 6 березня, начальник управління транспортного комплексу, зв'язку та телекомунікацій Миколаївської міської ради Олег Манушевич разом з представниками Державної служби з безпеки на транспорті та патрульної поліції провели позапланову перевірку підприємств-перевізників. Вони, зокрема, перевірили, чи проходять водії маршруток передрейсовий медичний огляд, чи є у них документи, необхідні для перевезення пасажирів, а також наявність аптечок і вогнегасників. Не обійшлося у цьому випадку і без алкотесту, який пропонували пройти водіям.

Підставою для позапланової перевірки став водій маршрутки № 20, який у стані алкогольного сп'яніння перевозив пасажирів. Його 2 березня, відпрацьовуючи скаргу, зупинили патрульні поліцейські. Правоохоронці перевірили водія за допомогою алкотестера - апарат показав більше 2 проміле алкоголю в крові при допустимій нормі 0,2 проміле. У результаті підприємство розірвало договірні відносини з порушником.

Сьогодні контролери побували на кінцевих зупинках автобусів, що курсують за маршрутами №№ 20, 29, 31, 62. Рейд серйозних порушень не виявив: у документах водіїв були відмітки про проходження обов'язкового медогляду, вогнегасники та аптечки в автобусах у наявності. Алкотестер показав хороший для водіїв результат - алкоголю в їх крові виявлено не було. Однак фахівцям Державної служби з безпеки на транспорті довелося скласти 3 акти про порушення Закону України «Про автомобільний транспорт» - не у всіх документи відповідали вимогам законодавства.

Олег Манушевич, начальник управління транспортного комплексу, зв'язку та телекомунікацій міської ради, зазначив, що здійснення пасажирських перевезень - важливе питання, від якого залежить безпека миколаївців. За його словами, нинішня перевірка дала старт низці подібних заходів. У найближчому майбутньому вони торкнуться й інших підприємств-перевізників.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/060318_2)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: