Мапа порталу

Оприлюднено звіт про перевірку отримання та використання міжнародної допомоги за першу третину 2024

З початком повномасштабного вторгнення Миколаїв почав отримувати допомогу від міжнародних донорів. Чим більше її надходило, тим гостріше поставала потреба в координації та контролі її використання.

Для цього в місті було створено спеціальний Штаб, який приймає та розподіляє допомогу, а також розроблено пакет нормативних актів для регулювання та впорядкування процедур поводження з нею.

Відповідальність за перевірку належного використання отриманої допомоги покладено на Департамент внутрішнього фінансового контролю, нагляду та протидії корупції. Фахівці департаменту проводять перевірку, формують відповідні звіти, які оприлюднюються на вебпорталі моніторингу допомоги.

Посадовці Департаменту перевірили допомогу, що надійшла до Миколаєва в період з січня по квітень 2024 року.Загалом було здійснено 36 виїзних перевірок, під час яких перевірено 11 структурних підрозділів та 25 комунальних підприємств.

У рамках перевірки фахівці оглянули наявну гуманітарну допомогу, перевірили її облік, зберігання та використання. Зокрема, було перевірено обладнання, комп’ютерну техніку, генератори, транспортні засоби та будівельні матеріали.

За результатами перевірок порушень щодо поводження з гуманітарною допомогою не виявлено.

На вебпорталі оприлюднено звіт з отримання допомоги за І півріччя та звіт з використання допомоги за січень – квітень: http://surl.li/arvfmo 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: