Мапа порталу

Підвищуємо ефективність використання коштів на капітальний ремонт та будівництво

Миколаїв має амбітну мету – стати взірцевим містом повоєнної відбудови. Це означає повну прозорість на всіх етапах будівництва: від закупівель матеріалів та послуг до технічного нагляду за виконанням робіт. Кожен містянин має знати наскільки ефективно використовуються бюджетні кошти, тобто сплачені ним податки. 

Для цього за ініціативи міського голови Олександра Сєнкевича та за підтримки Антикорупційної ініціативи ЄС триває комплексне оновлення підходів до закупівель у підрозділах Миколаївської міської ради. 

Йдеться про Департамент житлово-комунального господарства та Управління капітального будівництва – підрозділи, що стануть основними замовниками з капітального ремонту та нового будівництва у найближчі роки. Розпорядження про внесення суттєвих змін до їх закупівельних практик підписав міський голова 13 вересня.

Новий процес здійснення закупівель передбачає:

  • Створення комісії з питань закупівель для комунікації та поінформованості, прийняття рішень, контролю та відповідальності.

  • Зміну підходу до формування та обґрунтування потреби закупівлі.

  • Зміну підходу до обґрунтування технічних характеристик предмета. 

  • Єдиний підхід до визначення очікуваної вартості на підставі моніторингу цін.

  • Спрощення та уніфікацію тендерної документації.

Нові принципи та підходи до здійснення процедур закупівель вже застосовуються на практиці. Для проведення закупівель на модернізацію харчоблоків у чотирьох місцевих школах  вже застосовується оновлена тендерна документація та політики. Як наслідок, станом на зараз жоден з проєктів не містить порушень. 

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/October2024/04102024)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: