Мапа порталу

У Миколаєві відсвяткували День міста

Сьогодні, 14 вересня, на честь Дня міста Миколаєва відбулися святкові заходи. Зокрема, вулицями міста пройшов урочистий марш з Державним прапором України. 

Колона стартувала від міської ради вулицею Соборною до Каштанового скверу. Очолювала її прапороносна група. Стяги України та Миколаєва несли відомі спортсмени, гордість міста та країни Максим Мірза та Катерина Гончар. 

В святковій ході взяли участь Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, заступник Глави місії Посольства Данії в Україні Єнс Альсбірк, голова Офісу Посольства Данії в Миколаєві Якоб Хансен.

Великий прапор міста несли вихованці Миколаївського міського палацу культури “Молодіжний” народний ансамбль танцю “Аліски”. В прапороносній групі були талановита молодь, яка прославляє наше місто та область у спорті та творчості.  

У Каштановому сквері миколаївців привітав зі святом Єнс Альсбірк:

“У березні 2022 року ваш Президент попросив Данію взяти участь у відбудові вашого міста та області і ми дуже пишаємося тим, що це партнерство нам вдалося. Зараз місто зовсім інше - не таке, як було на початку війни, і це радісно бачити. У нас чудова співпраця з мерією міста та обласною адміністрацією. Ми сподіваємося, що від первинної допомоги, відбудови ми скоро перейдемо до наступного етапу - це створення робочих місць та розвиток бізнесу. Ми будемо розбудовувати учбові заклади та робити укриття у них, щоб люди мали змогу навчатися та працювати в цьому прекрасному місті, а ті, хто виїхав, мали змогу повернутися”.

За можливість відзначити цей святковий день мер Олександр Сєнкевич подякував нашим захисникам:

“Я хотів би кожного з вас привітати з Днем міста. Обов'язково згадуємо Збройні Сили України, завдяки яким ми можемо зараз святкувати та відчувати у нашому місті трохи безпеки. Також ми маємо не забувати, що це все відбувається завдяки тому, що хтось щодня віддає своє життя, хтось, хто жив поряд з нами. Цих людей ми повинні з вами пам'ятати. Хочу також згадати тих, хто зараз знаходиться в російському полоні. Важливо сказати, що ми про них пам'ятаємо та чекаємо їх всіх вдома. Звичайно, що цей День міста ми не можемо святкувати так, як ми це звикли робити до повномасштабного вторгнення, але це означає лиш те, що ми чекаємо перемоги та робимо все можливе для неї. Ще раз хочу подякувати народу Данії за те, що вони допомагали нам в найважчі часи і продовжують це робити”. 

Під час святкового заходу Олександр Сєнкевич урочисто вручив паспорти та подарунки двом дітям захисників України, які віддали своє життя, захищаючи Україну. 

Також традиційно мер одружив пару миколаївців, які в цей день присягнули один одному бути разом назавжди, - це військовослужбовець, який з перших днів захищає Україну, та його обраниця. Привітав міський голова і родину, яка сьогодні святкує “срібне весілля” - 25 років разом. 

А вже на вечірньому концерті в Каштановому сквері виступив миколаївський артист Олександр Сичов. Захід мав благодійне спрямування - всі охочі могли зробити донат на користь наших військових. Багато пісень виконавця були присвячені як нашому місту, так і героїчним українським воїнам.

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/September2024/14092024)

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/September2024/14092024_1)

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/September2024/14092024_2)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: