Мапа порталу

“Невидимки”: у Миколаєві до Дня міста відкрили фотовиставку Слави Посєдай

У Миколаєві до Дня міста урочисто відкрили фотовиставку Слави Посєдай “Невидимки”. Експозиція розкриває красу та знайомить глядача з забутими й інколи загубленими мозаїками міста Миколаєва та області. 

Мисткиня в своїх роботах зобразила людей різного віку та статі на фоні мозаїк, які вона шукала по всьому регіону. Адже мозаїки, на думку авторки, так само, як і люди, складаються з мільйонів різних частинок.  

Відвідав захід і Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, аби привітати фотографку та познайомитися з роботами, що ілюструють наше місто. 

Мозаїки на фотографії Слави Посєдай - це не лише про монументальне мистецтво,  це також і про українців, бо вони, як і мозаїки, можуть бути прекрасними та сповненими ідей, яскравими та виразними або ж надломленими та забутими.

Фотовиставка запрошує зануритися у світ мозаїк, щоб побачити в них не тільки мистецтво, але і відображення нашої спільної долі.  

“Ця виставка - це моє дослідження та мої думки і, звісно, моя велика любов до фотографії, архітектури та людей. Ідея цієї виставки з'явилася, коли я гуляла з подругою і зрозуміла, що дуже просто жити в місті, де все є, багато цікавого та доброго. І тоді я подумала про Миколаїв. А що ще є в Миколаєві прихованого, за що я можу полюбити його ще потужніше. І тоді я подумала про мозайки. Що саме вони несуть такий сенс. Вони є прекрасним візерунком у нашому місті, але ми, на жаль, іноді їх не помічаємо”, - виступила з вітальним словом Слава Посєдай.

Фотографиня запросила присутніх до перегляду її робіт та закликала знайти в них щось важливе для себе, те, що буде надихати.

Виставка триватиме до 28 вересні у виставковій залі на вул. В.Благовісного (колишня Нікольська), 54. 

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/September2024/13092024_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: