Мапа порталу

«Наше партнерство - це надовго»: у Миколаєві відкрили мурал на знак подяки Данії за підтримку

Сьогодні, 14 вересня, Миколаїв відзначає із 235-річчя. Але не тільки сам ювіляр отримує подарунки та привітання. Миколаївці вміють бути вдячними, тож у свій святковий день подарували надійним партнерам міста з Королівства Данія мурал. Він розташований навпроти Офісу Посольства Данії у Миколаєві, на стіні Миколаївського академічного художнього драматичного театру.

Стінопис був створений за ідеєю Туристично-інформаційного центру Миколаєва як спосіб висловити вдячність данському народу за підтримку. Центральними елементами муралу стали зображення визначних місць Миколаєва і Данії. Малюнок виконаний місцевими художниками Дмитром та Оленою Волошиними.

На церемонії відкриття муралу були присутні Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, голова ОВА Віталій Кім, заступник Глави місії Посольства Данії в Україні Єнс Альсбірк, голова Офісу Посольства Данії в Миколаєві Якоб Торрільд Хансен, а також мешканці нашого міста.

«Я радий бути сьогодня тут з вами та вдячний вам за те, що ваше місто зупинило російську агресію. Посольство Данії пишається нашим партнерством», - звернувся до присутніх Єнс Альсбірк.

Його колега Якоб Хансен приєднався до привітань з Днем міста.

«Від Посольства Данії в Україні та всього данського народу дякуємо за мурал. Тут написано: «Такі різні, але такі близькі». Насправді, є відмінності між миколаївцями та данцями. Але я вірю, що в душі ми з вами споріднені. Наше партнерство - це надовго. Це партнерство на десятиліття. Разом будемо будувати шлях з варягів в греки. Дякуємо, що ви нас запросили на святкування Дня міста».

Віталій Кім відзначив, що пишається бути миколаївцем та працювати на користь міста та області. 

«Через війну у миколаївців тепер є репутація, характер, харизма, і ми маємо це використати для того, щоб зробити наше місто кращим. Я пишаюсь, що ми тісно співпрацюємо з мером міста, в нас одна команда, так само як і мета, тому  у нас все вийде!».

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, зі свого боку, ще раз підкреслив важливість співпраці між Данією та Миколаєвом.

«Що ми могли подарувати Данії на знак вдячності за наше партнерство? На жаль, у нас ресурси невеликі, тому ми вирішили подарувати таку листівку, яка відображає, що наші народи не дуже схожі, але ми маємо спільні цінності. Це свобода, незалежність та повага до кожної особистості. І я впевнений, якщо б не вони, нам було б складно переживати ці часи».   

Мер нагадав, як раніше святкувався День міста - великим концертом на площі Соборній. Авжеж, наразі такі заходи недоречні, адже багато наших співвітчизників боронять українську землю. Олександр Сєнкевич подякував всім, хто зараз у війську і завдяки кому ми можемо ось так збиратись заради гарних та святкових моментів. 

«Я впевнений, що завдяки ним наступний День міста вже буде у мирній вільній Україні, країні, яка перемогла рашизм. Бажаю вам сталевого миколаївського духу. Миколаїв незламний, тому давайте тримати марку, показувати всім іншим в Україні, що ми місто героїв. Йдемо вперед і тримаймося. І нехай вони тримаються, коли ми йдемо вперед!».

На цьому подарунки для наших партнерів не закінчились. Так, директор Миколаївського зоопарку Володимир Топчий передав унікальну в своєму роді нагороду - орден Миколи Леонтовича - своїм колегам з Копенгагенського зоопарку на знак дружби та співпраці. 

А завершився захід запальним виступом відомого миколаївського артиста Олександра Сичова.

 

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/September2024/140924)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: