Мапа порталу

У Миколаєві відбувся велопробіг з нагоди Дня міста

14 вересня у Миколаєві відбувся масовий велопробіг. Цей захід провели до Дня міста.

У велопробігу взяли участь десятки учасників. Серед них міський голова Олександр Сєнкевич, його перший заступник Віталій Луков, віцемер Сергій Коренєв, голова Миколаївської ОВА Віталій Кім, наші друзі з Данії, країни заступник Глави місії Посольства Данії в Україні Єнс Альсбрік, керівник Офісу Посольства Данії у Миколаєві Якоб Торрільд Хансен.

Дав старт події Олександр Сєнкевич.

«Вітаю усіх зі святом! Давайте покажем усій Україні, що Миколаїв – спортивне місто, де потужний велорух», - сказав Олександр Сєнкевич.

Учасники велопробігу стартували від Обласного палацу культури. А фінішували – на 8* Причал. Місце завершення заходу обрали не випадково. Адже поряд знаходиться сквер, який тепер носить назву «Данської солідарності». Нагадаємо, що Королівство стало для Миколаєва добрим другом, третій рік поспіль воно підтримує нашу країну, зокрема, Миколаїв у боротьбі з російськими окупантами.

Під час офіційної частини заходу зібрання привітав Єнс Альсбрік. Він зазначив, що пишається  співробітництвом між Данією та Миколаєвом.

«Наше партнерство починалось із закриття термінових потрем міста. Та з часом воно стало значно міцнішим. Наразі наша мета – відродити економічне життя. І ми дуже сподіваємося, що наша співпраця – надовго», - сказав заступник Глави місії Посольства Данії в Україні та привітав усіх із днем народження Миколаєва.

Якоб Хансен зазначив, що Данія підтримуватиме наше місто і після завершення війни. Та важливо, аби містяни брали активну участь у відновленні міста, зокрема, вони мають визначити, яким бажають бачити Миколаїв майбутнього.

«Я усіх закликаю подумати над тим, як ви бачите своє місто, свою область у майбутньому», - сказав пан Якоб

У свою чергу Олександр Сєнкевич зазначив, що росія продовжує спробу знищити нашу державу. І сьогодні ми маємо можливість відзначати черговий день народження завдяки, героїзму наших захисників і захисниць.

«Я хочу подякувати усім хлопцям і дівчатам, які сьогодні зі зброєю в руках забезпечують наш спокій, згадати тих, хто втратив найцінніше – власне життя, а також наших захисників і захисниць, які знаходять у російському полоні», - сказав Миколаївський міський голова.

Також Олександр Сєнкевич подякував народу Данії за таку важливу підтримку.

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/September2024/140924_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: