Мапа порталу

Бюджетна комісія міської ради погодила 4 проекти рішення про внесення змін до міського бюджету на 2018 рік. Питання, які стосуються департаменту ЖКГ, знову відправили на доопрацювання

У понеділок, 18 червня, комісія з питань економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку міської ради розглянула звернення департаменту фінансів щодо внесення змін до бюджету Миколаєва 2018 року стосовно перерозподілу бюджетних коштів на 2018 рік.

Так, на розгляд представників комісії було запропоновано 5 проектів рішень про внесення змін до бюджету міста, чотири з них стосуються субвенції на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку з державного бюджету та один проект рішення, пов'язаний з виділенням коштів на об'єкти департаменту ЖКГ.

Проекти рішення представив заступник міського голови Сергій Диндаренко.

- На засіданні виконкому було ухвалено 5 проектів рішення. За рекомендацією комісії субвенція поділена на 4 райони міста: на Центральний - 6 млн 668 тис, Заводський - 1 млн грн, Інгульський - 7 млн 634 тис. грн, Корабельний - 4 млн 366 тис. грн, - поінформував Сергій Диндаренко. - Цільове призначення коштів визначено Кабінетом Міністрів України.

У доопрацьованих проектах враховано вирішення низки важливих для міста питань. Так, по Заводському району погоджено розподіл коштів на придбання медичного обладнання для Миколаївської міської дитячої лікарні №2 та для лікарні швидкої медичної допомоги на суму по 199 тис. грн, спортивного обладнання та інвентаря для ДЮСШ №2 на суму 78 тис. грн, капітального ремонту та заміни вікон сходових клітин в житловому будинку по вул. Лазурній, 55 на суму 44 тис. грн.

Будуть спрямовані кошти і на капітальний ремонт котелень та обладнання індивідуальних лічильників газу для населення.

Більшість представників комісії підтримали винесення даних проектів рішень на сесію міськради, та зазначили, що народні депутати України також мають прийти та обгрунтувати виділення коштів.

Після цього на розгляд комісії було винесено останній проект рішення, пов'язаний зі сферою ЖКГ.

Нагадаємо, у четвер, 7 червня, відбулося позачергове засідання виконавчого комітету міської ради, під час якого попередньо обговорили проект рішення міської ради про внесення змін до бюджету Миколаєва на 2018 рік. За пропозицією окремих депутатів міської ради з проекту рішення  було виключено питання, які стосуються департаменту ЖКГ та районних адміністрацій, і перенесено їх розгляд на наступну сесію міської ради.

Допрацьований проект рішення міської ради про внесення змін до бюджету Миколаєва за напрямком ЖКГ представила директор департаменту фінансів Віра Святелик.

- Пропонується збільшити видатки на 95 млн грн. Усі розрахунки представлені у таблицях. Найбільша стаття витрат спрямована на департамент ЖКГ та адміністрації районів. Однак, є невеликі видатки, близько 500 тис. грн на капітальний ремонт опорних пунктів у кожній з чотирьох адміністрацій та по заявкам головних розпорядників коштів: адміністрації Заводського району на придбання котла в будівлю адміністрації на суму 150 тис. грн, на придбання пального за замовленням адміністрацій Заводського та Інгульського районних адміністрацій - 27 тис. грн, крім того, 209 тис. грн - на обстеження будівлі адміністрації Центрального району, - зазначила Віра Святелик.

У ході засідання комісії до присутніх звернувся депутат міської ради Сергій Карцев, який звернув увагу на присутніх на несвоєчасність надходження допрацьованих проектів рішення до представників бюджетної комісії. Крім того, у депутата виникли питання щодо окремих пунктів у проекті рішення, які департамент ЖКГ повинен був виправити, але до цього часу рекомендації не були виконані.

- Дайте повну ясність, наприклад, яку кількість світлофорів у поточному році введуть в експлуатацію, пооб'єктно. Чи будуть завершені роботи з ліквідації підтоплення ґрунтовими водами сел. Горького? Є неточності щодо будинку по вул Айвазовського, - зауважив Сергій Карцев.

Відповідаючи на питання Сергія Карцева, заступник директора департаменту ЖКГ Віталій Кузнецов зазначив, що  проект щодо ліквідації підтоплення селища Горького та будівництво колекторно-дренажної системи у мкрн Тернівка планують завершити до кінця поточного року. Крім того, згідно проекту рішення планується  спрямувати 700 тис. грн на протипожежні ємності з водою, які уже встановлюють на полігоні ТПВ, що знаходиться у мкрн Велика Корениха по вул. Новій, 16.

Сергій Карцев також зазначив, що у департамента ЖКГ досі немає єдиної чіткої стратегії щодо розподілу коштів на реалізацію таких соціально-важливих проектів, як реконструкція Площі Соборної, Флотського бульвару та Парку Перемоги.

- Щодо реконструкції окремих об’єктів є також питання. Минулого тижня, на одному з засідань ми піднімали наступні питання: 900 тис. грн - на виготовлення проекту реконструкції Парку Перемоги,  2 млн грн - на Флотський Бульвар, 1 млн грн пропонується спрямувати на Площу Соборну, при цьому загалом будівництво буде коштувати міському бюджету 34 млн грн, нижній та верхній БАМ - 97 млн грн, а  у сумі отримуємо 131 млн грн, додаємо кошти на Парк Перемоги - 35 млн грн, загалом - отримуємо у сумі 166 млн на наступний рік. Враховуючи, що бюджет департаменту ЖКГ складає близько 300-400 млн, половину коштів спрямувати на три об’єкти без планування та чіткої стратегії, виникає зауваження: як ці кошти ефективно освоїти?

Сергій Карцев додав, що логічно було б спочатку завершити реконструкцію Площі Соборної, а потім реалізовувати проект реконструкції інших зазначених об’єктів.

- Маємо 2 млн грн на проект реконструкції Флотського Бульвару, поки ми зробимо Соборну Площу, мине 2 роки і даний проект втратить свою актуальність. А тоді будемо додатково витрачати кошти на повторну експертизу і проектування, - зазначив Сергій Карцев.

Віталій Кузнецов пояснив, що рішення щодо проекту реконструкції площі Соборної та Флотського бульвару пов’язане, передусім з розробкою єдиної архітектурної концепції.

- Цей громадський простір повинен об’єднати Флотський бульвар – площу Соборну – сквер по вул. Адміральській та виступати єдиним архітектурним ансамблем, крім того, у разі будь-яких змін у законодавстві, наприклад, підвищення мінімальної заробітної плати, проект все одно доведеться коригувати, - сказав Віталій Кузнецов.

З урахуванням зауважень Сергія Карцева голова комісії Олександр Бернацький  рекомендував департаменту фінансів спільно з департаментом ЖКГ і районними адміністраціями допрацювати проект рішення, а також звернутися до міського голови щодо контролю виконання рекомендації комісії.

Рішення підтримала більшість представників бюджетної комісії.

Нагадаємо, у четвер, 7 червня, під час сесії Миколаївської міськради Олександр Сєнкевич провів для депутатів та громади детальну презентацію об'єктів, на які будуть використані кошти міського бюджету. Керівник міста розповів про основні напрямки використання додаткового фінансового ресурсу, який утворився в результаті неповного освоєння бюджету 2017 року.

 Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_6/18062018_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: