Мапа порталу

Наочно про бюджет: Олександр Сєнкевич провів для депутатів та громади детальну презентацію

У четвер, 7 червня, під час сесії Миколаївської міськради Олександр Сєнкевич провів для депутатів та громади детальну презентацію об'єктів, на які будуть використані кошти міського бюджету.

Керівник міста розповів про основні напрямки використання додаткового фінансового ресурсу, який утворився в результаті неповного освоєння бюджету 2017 року.

Також було представлено низку важливих для міста питань, які стосуються перерозподілу коштів на департамент ЖКГ та адміністрації районів, проте були виключені з проекту рішення за пропозицією окремих депутатів міської ради на засіданні виконавчого комітету.

Ми не виключали ці питання з презентації для того, щоб відкрито продемонструвати громаді, на що саме ми плануємо спрямувати кошти з міського бюджету, - зазначив Олександр Сєнкевич.

Нагадаємо, що сьогодні Міська рада відкоригувала бюджет Миколаєва.

Освітня галузь

На заробітну плату працівникам освітньої галузі міста направляють 21 млн 896 тис. грн. При цьому мер Миколаєва додав, що, на жаль, цих коштів не вистачить до кінця року, тож доведеться ще раз перерозподілити бюджет, та за результатами виконання бюджету у першому півріччі виділити ще 12 млн грн.

На створення двох Центрів інклюзивної освіти виділено 2 млн грн. на ремонт та закупівлю спеціального обладнання, при цьому за умови співфінансування з державного бюджету в рамках проекту «Нова Українська школа» надається ще 3,943 млн грн.  

-         Найближчим часом ми відкриємо ці центри. Плануємо створити ще два подібні заклади. Разом з депутатським корпусом ми опрацюємо питання та визначимо, які школи Миколаєва у першу чергу будуть обрані для роботи у даному напрямку. За проектом, навчальні класи будуть обладнані окремими одномісними партами, спеціальним обладнанням. Наша мета – наступного навчального року включити у проект всі перші класи шкіл міста, - повідомив Олександр Сєнкевич.

При цьому на капітальні ремонти навчальних закладів нашого міста виділено 19,6 млн грн. Це школи і дитячі садки, починати будуть з найбільш аварійних, або тих, де вже почалися роботи та потребують дофінансування. Додатково на ремонт покрівель навчальних закладів спрямовується 3,563 млн грн., капітальний ремонт спортивних майданчиків освітніх закладів – 8 млн грн.

На приведення до належного стану Будинку дитячої творчості Інгульського району виділено 1 млн грн..

Продовжується капітальний ремонт школи №36. За словами міського голови, планується 1 вересня 2018 року запустити відремонтований корпус закладу.  Для завершення робіт виділяється 6,2 млн грн.

-         На жаль, поки що коштів на прибудову, у якій знаходиться спортивна зала, ми не виділяємо. Намагалися збалансувати бюджет так, щоб фінансовий ресурс отримали й інші навчальні заклади, - відзначив мер.

Додаткові кошти у розмірі 1,325 млн грн. направлять на будівництво навчальних приміщень для розвитку творчого потенціалу учнів з інклюзивною формою навчання МСШ «Академія дитячої творчості».

-         Хочу додати, що ми виділяємо гроші і на завершення робіт з обладнання ліфтового підйомника, який був змонтований минулого року, проте не запущений і досі, - сказав Олександр Сєнкевич.

Охорона здоров’я

Для міської лікарні №4 придбають два хірургічні столи. На це з міського бюджету направляють 1 млн грн.

-         Операційні столи в наших лікарнях ще 50-х років випуску, тож було прийнято рішення купувати щороку певну кількість цього обладнання, - підкреслив мер.

Технічний фонд міської дитячої лікарні №2, що на вулиці Рюміна, поповниться цього року новітньою системою ультразвукової діагностики, на це спрямують 2,516 млн грн. (враховуючи 1,5 млн грн. субвенції).

Продовжується будівництво сучасного травмпункту на території лікарні швидкої медичної допомоги. При перерозподілі коштів бюджету міста на його завершення додали 2,790 млн грн.

Міський пологовий будинок №2 було переведено на електричну систему теплопостачання. Для завершення цих робіт виділено 1,519 млн грн.

2,9 млн грн. направлено на завершення будівництва сімейної амбулаторії на вул. Чкалова, 93.

3,5 млн грн. спрямували на придбання комп’ютерної техніки для ЦПМСД міста та центру медичної статистики.

-         Ми плануємо долучатися до світової тенденції та запроваджувати у Миколаєві електронну карту пацієнта, - пояснив дану статтю витрат міський голова.

Спорт

Минулого року було збудовано майданчик в ДЮСШ «Комунарівець», проте він досі не зданий в експлуатацію, бо з підрядником не розрахувалися за ці роботи. Тож з міського бюджету виділяють 1,5 млн грн.

На утеплення будівлі, ремонт даху та санітарних кімнат спортивної школи «Надія» направляють 4 млн грн.

Капітальний ремонт футбольного майданчика із штучним покриттям в ДЮСШ №3, який планують завершити поточного року, потребує виділення фінансування у розмірі 6,4 млн грн.

На продовження ремонтних робіт на стадіоні в мкрн Варварівка виділяється 1, 6 млн грн.

Поточного року завершиться реконструкція СДЮСШОР №6, на ці роботи з міської скарбниці спрямовують біля 2 млн грн.

На капітальний ремонт адміністративної будівлі Центрального міського стадіону – трохи більше 9 млн грн. Будівля майже готова, лишилося придбати меблі.

-         На даний час на території улюбленого для городян стадіону проходить реконструкція другого тренувального поля. На жаль, чаша Центрального стадіону знаходиться у такому стані, що нам ледве дозволяють проводити футбольні матчі, - констатував мер.

 

Соціальний захист

Додатково на відпочинок дітей пільгових категорій виділяється 2,756 млн грн.

Крім того, за умови співфінансування з обласного бюджету місто виділяє 5,2 млн грн. на придбання квартир для учасників АТО.

Учасникам АТО та внутрішньо переміщеним особам надається фінансова підтримка для будівництва житла. Є відповідна державна програма. У нашому місті працює програма молодіжного будівництва, в рамках якої виділено кошти у розмірі 3 млн грн.

-         Миколаїв знаходиться на 2 місці в Україні за рівнем фінансування молодіжного будівництва, - підкреслив міський голова Олександр Сєнкевич.   

Вперше поточного року за пропозицією громадських організацій та при підтримці департаменту праці та соціального захисту міськради забезпечується оздоровлення дітей-інвалідів, хворих на ДЦП, із супроводом. Батьки разом з дітками зможуть отримати послуги з оздоровлення. На ці цілі спрямовується 1,5 млн грн.

Ще одна ініціатива, яка реалізується вперше, це організація літнього відпочинку для учасників АТО та членів їх родин, сімей загиблих та родин військовослужбовців, які перебувають на контрактній службі. З міського бюджету на це виділено 1 млн грн.

Культура  

На обслуговування зелених насаджень, обладнання централізованого поливу у дитячому містечку «Казка» спрямували 1,375 млн грн.

Вперше у Миколаєві  виділяються кошти у розмірі 500 тис грн. на виготовлення вуличних скульптур.

Бібліотечний фонд міста цього року суттєво поповнять, на ці цілі спрямовано 1,5 млн грн.

Майже 1,4 млн грн. спрямують на першочергові аварійні роботи з реконструкції пам’ятки історії місцевого значення, у якій навчався Шура Кобер, дитячу музичу школу №8.

1,1 млн грн. піде на капітальний ремонт бібліотеки-філіалу №8 у Корабельному районі. Поточного року її планують відкрити. Це буде вже третя бібліотека в Миколаєві, яку переобладнають за сучасними стандартами.

7 млн грн. виділено на реконструкцію міського палацу культури «Молодіжний».

Житлово-комунальне господарство

10 млн грн планується виділити на зовнішнє освітлення у місті – поточний ремонт, оплата електроенергії, технічне обслуговування; 5 млн грн. - на капітальний ремонт мереж електропостачання в житлових будинках; 3,5 млн грн. на реконструкцію каналізаційного колектору по вул. Богородицькій; додаткові 10 млн грн. на капітальні ремонти будинків ОСББ (на початку року було виділено 15 млн грн.); 2 млн грн. на нанесення дорожньої розмітки холодним пластиком; 10 млн грн. на ямковий ремонт доріг; 1,5 млн грн. на розробку проекту реконструкції парку Перемоги; 1,8 млн грн. – на капітальний ремонт пішохідного мосту через річку Інгул; 1,1 млн грн. на капітальний ремонт електричної частини Інгульського мосту;   1 млн грн. – на розробку проекту реконструкції Соборної площі; 30 млн грн. – будівництво тролейбусної лінії на Намиві (тендер вже проведено, визначено переможця, при цьому тягова підстанція для цієї електричної лінії, яка виготовляється протягом півроку, коштує 12 млн грн.), 520 тис грн – на розробку проектно-кошторисної документації велодоріжки в Корабельному районі; 2 млн грн. – на розробку проекту реконструкції Флотського бульвару, верхньої та нижньої набережних; 300 тис грн. – на завершення робіт у сквері Солдата в мкрн Варварівка; 1,2 млн грн. – на розробку генерального плану міста; додаткові 6 млн грн. на капітальний ремонт покрівель житлових будинків і ще 2 млн грн. на капітальний ремонт житлового фонду.

21 млн грн. виділили департаменту енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій.

Адміністрація Заводського району

Завлановано виділення 2,2 млн грн. на ремонт внутрішньоквартальних проїздів; 850 тис грн. – на реконструкцію міні-стадіону по вул. Озерній, 21, 31; 1,3 млн грн. – ремонт дитячих та спортивних майданчиків у Заводському районі; 500 тис грн. – реконструкцію стадіону «Юність».

Адміністрація Корабельного району

5,8 млн грн – ремонт доріг та внутрішньоквартальних проїздів.

Адміністрація Інгульського району

3,8 млн грн. – ремонт дорожнього покриття в Інгульському районі; 700 тис грн. – влаштування дитячих та спортивних майданчиків.

Адміністрація Центрального району

4,9 млн грн. – ремонт доріг та внутрішньоквартальних проїздів.  

Крім того, на виконання доручень виборців при перерозподілі міського бюджету направили 18,9 млн грн.

Міський голова повідомив, що щороку з державного бюджету України за сприяння народних депутатів, які представляють Миколаївщину, місто отримує субвенцію соціально-економічного розвитку. Цьогоріч сума становить 20,2 млн грн.

-         На виконкомі було запропоновано розділити ці гроші на три окремі напрямки, запропоновані народними обранцями. Незабаром ми підготуємо такі рішення та винесемо на розгляд виконкому, - зазначив мер.

Також при перерозподілі коштів міського бюджету враховано необхідність реалізації проектів городян, які стали переможцями голосування в рамках Громадського бюджету Миколаєва.

Олександр Сєнкевич нагадав, що зранку 7 червня, у ході виконкому міської ради, за пропозицією постійної комісії з питань економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку з проекту рішення про внесення змін до бюджету було виключено об’єкти департаменту житлово-комунального господарства, за винятком деяких: мостів, ливнівок, зовнішнього освітлення, погашення боргу підприємства «Миколаївводоканал» перед обленерго, фінансування проекту реконструкції Соборної площі.

-         Видатки, що лишилися, будуть перерозподілені найближчим часом, у середу інформація про це буде оприлюднена, - констатував мер.  

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_6/07062018_9)

 

  

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: