Мапа порталу

Депутати затвердили стратегію розвитку Миколаївської міської громади

У Миколаєві затвердили стратегію розвитку міської територіальної громади на період до 2027 року та план заходів з її реалізації. Це сталося на черговій сесії міської ради, документ підтримала більшість депутатів. 

Як розповіла директорка департаменту економічного розвитку Тетяна Шуліченко, процес розробки документу тривав майже рік. До нього були залучені експерти ПРООН, миколаївські спеціалісти в різних галузях, громадськість та іноземні компанії.

“Протягом року робоча група з залученням громадськості розробляла даний документ. Долучились також розробники майстер-плану - італійська компанія One Works і датська COWI. Вони враховували ті напрацювання, які зараз є по розвитку водопостачання, поводженню з твердими побутовими відходами, що стосується енергетики та різні концепції з розвитку міського середовища. Для залучення громадськості проводилися опитування фокус-груп. Загалом у них взяли участь більше 2 тис. людей, які надали свої ідеї, а також вказали на основні проблемні питання, на які треба звернути увагу в стратегії розвитку Миколаївської територіальної громади”, - сказала Тетяна Шуліченко.

У документі враховані три сценарії розвитку - оптимістичний, базовий та інерційний (песимістичний). Вони визначають як безпекові фактори, так і зовнішнього та внутрішнього середовища. Усі заходи, які представлені в плані реалізації стратегії, будуть коригуватися в залежності від цих сценаріїв. На підставі опитування, сценаріїв, аналізу соціально-економічного становища та тенденцій розвитку сформовані чотири основні стратегічні цілі. Це - безпечна та стійка громада, комфортна громада, конкурентна та громада партнерства. В рамках стратегічних цілей розроблені оперативні, які реалізуються проєктами і конкретними заходами. 

Джерела фінансування стратегії - різні. Окрім міського та державного, це ще кошти донорів. Моніторинг стратегії та корекція заходів будуть проводитися кожного року відповідно до сценарію, який відбуватиметься.

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: