Мапа порталу

Виконком міськради погодив внесення змін до бюджету Миколаєва на 2018 рік

У четвер, 7 червня, відбулося позачергове засідання виконавчого комітету Миколаївської міської ради, під час якого попередньо обговорили проект рішення міської ради про внесення змін до бюджету Миколаєва на 2018 рік.

- Хочу нагадати, що на попередній сесії Миколаївської міської ради було прийнято рішення провести позачергову сесію міської ради і внести зміни до міського бюджету, щоб використовувати додатковий фінансовий ресурс, який утворився в результаті неповного виконання бюджету 2017 року. Відповідно до запропонованих змін гроші повинні виділити на об'єкти, які розпочали в 2017 році, але не були завершені, вкрай важливі для міста об'єкти, а також об'єкти, на які необхідно виділити кошти, щоб роботи по ним завершити до кінця поточного року, - сказав мер Миколаєва Олександр Сєнкевич.

Як зазначив міський голова, головні розпорядники бюджетних коштів разом з депутатами міської ради детально пропрацювали зміни, які пропонуються внести до головного фінансового документа Миколаєва, після чого дані відомості були передані в департамент фінансів, який і підготував проект відкоригованого бюджету. Узагальнені дані в результаті були надані всім фракціям міської ради для ознайомлення і вивчення.

Директор департаменту фінансів Віра Святелик представила проект рішення міської ради про внесення змін до бюджету Миколаєва.

- Пропонуємо збільшити обсяг доходів міського бюджету на 2018 рік на 23 млн. 159 тис.грн. І з урахуванням внесених змін затвердити уточнений обсяг доходів міського бюджету на 2018 рік у сумі 4 млрд. 375 млн. 814 тис.грн. Крім цього, пропонуємо збільшити обсяг видатків міського бюджету на 2018 рік за рахунок залишків коштів станом на 1 січня 2018 року на загальну суму 359 млн. 439 тис.грн., - сказала Віра Святелик.

Після цього виступив депутат міської ради Ігор Копійка. Він зазначив, що на засіданні фракції партії «Опозиційний блок», яке відбулося вчора, було прийнято рішення підтримати внесення пропоновані змін, за винятком деяких позицій.

- Прохання до вас підтримати це рішення, але ми просимо виключити з проекту рішення питання, які стосуються департаменту ЖКГ та районних адміністрацій, і перенести їх розгляд на іншу сесію міської ради, яка, можливо, відбудеться 14 червня. Ми прийшли до такого рішення, тому що в проект рішення було внесено деякі технічні помилки. Ми сьогодні розглядаємо перерозподіл коштів, які були зекономлені в 2017 році. Ми завжди виступали за те, щоб ці кошти були повернуті головним розпорядникам бюджетних коштів та вони доробили ті об'єкти, за які влада взяла зобов'язання в 2017 році, - сказав Ігор Копійка.

У свою чергу, його колега Олександр Бернацький зазначив, що на бюджетній комісії, яку він очолює, обговорювали виділення додаткових коштів для фінансування соціально-культурної сфери, виконання доручень виборців. При цьому питання, пов'язані з виділення коштів на об'єкти департаменту ЖКГ та районних адміністрацій, не розглядалися.

 Вислухавши депутатів, мер Олександр Сєнкевич зазначив, що є низка важливих для міста питань, які пов'язані зі сферою ЖКГ та для вирішення яких необхідно оперативно виділити кошти.

 - Ці питання стосуються зовнішнього освітлення, оплати електроенергії та проведення поточних ремонтів, погашення боргу за спожиту електроенергію водоканалом, ямкового ремонту доріг, утримання та ремонту мостових споруд, зливової каналізації, капітального ремонту шляхопроводу в мікрорайон Широка Балка, капітального ремонту пішохідного моста через річку Інгул і електричної частини мостового переходу через річку Інгул. Також кошти потрібні на проект реконструкції Соборної площі, будівництво тролейбусної лінії на Намиві, коригування проектної документації на реконструкцію скверу «Манганарівський», який більше відомий як сквер «Серце міста», - підкреслив Олександр Сєнкевич.

Депутати погодилися з такою пропозицією міського голови і підтримали фінансування перерахованих об'єктів і робіт. У підсумку розглянутий проект рішення міськради про внесення змін до бюджету Миколаєва на 2018 рік відкоригували з урахуванням пропозицій депутатів і мера Миколаєва.

Таким чином, на розгляд членів виконкому міськради було винесено проект рішення міськради, відповідно до якого доходи бюджету мають збільшитися на 23 млн. 159 тис., витрати - на 264 млн. 242 тис.грн., а уточнений обсяг доходів і витрат скарбниці Миколаєва дорівнювати 4 млрд. 375 млн. 814 тис.грн. і 4 млрд. 607 млн. 811 тис.грн. відповідно.

Члени виконкому підтримали таку пропозицію. Тепер проект рішення про внесення змін до бюджету Миколаєва повинні розглянути депутати на сесії міської ради, де і буде ухвалено остаточне рішення.

 

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_6/07062018_1)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: