Мапа порталу

Європейські фахівці допоможуть у відновленні Будинку офіцерів флоту

Команда миколаївських архітекторів пройшла відбір у відкритому конкурсі зі сталої міської регенерації з акцентом на історичну спадщину міст. Наші фахівці представили на конкурс ідею відновлення Будинку офіцерів флоту.

Про повідомив директор департаменту архітектури та містобудування Євген Поляков.

Так, за підтримки Європейського Союзу, Architects Sweden та 10 партнерів з ЄС у рамках проекту u-re-herit в Україні залучили фахівців для виконання пілотних проектів. Загалом у відборі взяло участь 43 команди архітекторів з України.

У підсумку 12 команд з пілотними проектами в Україні були відібрані для участі в CPD - програмі розвитку потенціалу в Україні для архітекторів і планувальників. І миколаївці – серед них.

«В роботу взяли ідею з ревіталізації Будинку офіцерів флоту. У планах – адаптація комплексу під багатофункціональні культурно - мистецькі цілі, розміщення волонтерського центру та наукового центру з відновлення водопостачання півдня України», - зазначає Євген Поляков.

Ця ініціатива спрямована на створення безпечного публічного простору для культурних заходів, а також надання підтримки вразливим групам населення, таким як внутрішньо переміщені особи та жертви насильства.

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/April2024/260424_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: