Мапа порталу

За 2017 рік у галузі "Фізична культура і спорт" кошти по загальному фонду бюджету освоєні на 99,9%, - Олег Машкін

У вівторок, 6 березня, начальник управління у справах фізичної культури і спорту міської ради Олег Машкін публічно представив інформацію про виконання міського бюджету міста Миколаєва за 2017 рік у спортивній галузі міста.

Олег Машкін зазначив, що з міського бюджету повністю утримується 14 спортивних шкіл, КУ “Центральний міський стадіон”, стадіон “Юність", ДЮСОК, школа вищої спортивної майстерності м. Миколаєва, надається фінансова підтримка ФОК інвалідів "Вікторія", ГО МБК "Миколаїв", ГС МФК "Миколаїв", ДЮСШ"Динамо" та ДЮСШ "Спартак".

- На утримання та розвиток спортивних установ, які підпорядковані управлінню у справах фізичної культури і спорту, у 2017 році передбачено 139 млн 769 тис грн. В спортивних школах міста тренується понад 7 тис. юнаків та дівчат, в спортивних школах, підпорядкованих управлінню, займається 4 тис. 947 спортсменів, - сказав Олег Машкін.

За рахунок загального фонду бюджету у 2017 році придбано спортивну форму на суму 1 млн 478 тис. грн та спортивний інвентар на суму понад 1 млн грн.  На проведення навчально-тренувальних зборів та участі спортсменів м. Миколаєва в спортивних змаганнях різного рівня з міського бюджету спрямовано 6 млн 156  тис. грн.

- У 2017 році двом спортивним школам, які підпорядковані спортивним товариствам надавалась фінансова підтримка, на це з міського бюджету було спрямовано 2 млн 884  тис. грн. а також трьом спортивним клубам у сумі 7 млн 803 тис. грн, - сказав Олег Машкін.

Управлінням послідовно проводиться робота по поліпшенню матеріально-технічної бази за рахунок власних надходжень та отримання доходів по спеціальному фонду.

Загалом, як розповів Олег Машкін, кошти по галузі «Фізична культура і спорт» за 2017 рік по загальному фонду бюджету використані на 99,9 %.

- На оплату праці освоєно  56,4 % фінансування, на придбання обладнання та матеріалів - 7,0%, на надання фінансової підтримки спортивним школам та спортивним клубам - 12,7%, на комунальні послуги - 6,8%, на навчально–тренувальну роботу - 7,6%, на поточний ремонт спортивних шкіл та споруд - 8,9% та на інші витрати - 0,6%, - повідомив начальник управління.

По спеціальному фонду на утримання спортивних закладів фактично використано 33 млн. 260 тис. грн, у тому числі на проведення будівництва, реконструкції та реставрації спортивних об’єктів 15 млн 144 тис. грн.

Протягом 2017 року  спортивними школами міста підготовлено 2 майстри спорту України міжнародного класу, 15 майстрів спорту,  119 кандидатів у майстри спорту України та 260 спортсменів І розряду.

Керівник управління у справах фізичної культури та спорту розповів, що у місті розвивається більш ніж 57 видів спорту, з них у 27 видах  спорту рівень підготовки тренерів і матеріальної бази дозволяє готувати спортсменів міжнародного рівня.

За 2017 рік проведено 716 навчально-тренувальних зборів та спортивних змагань різного рівня, на їх організацію та проведення з міського бюджету спрямовано 6 млн 156  тис. грн.

- В 2017 році для городян стало традицією проведення у Миколаєві спортивних заходів, присвячених знаменним датам та видатним особистостям. Наприклад, у лютому 2017 року відбувся  Всеукраїнський турнір пам’яті фотокореспондента М. Ксенафонтова зі спортивної акробатики та турнір з волейболу серед аматорських команд, присвячений Дню Захисників воїнів АТО. Патріотичне  спортивно-родинне свято було проведено на Центральному міському стадіоні в день Незалежності України, 24 серпня 2017 року - "Біг у вишиванках", - розповів Олег Машкін.

Зазначимо, що 9 вересня 2017 року  в рамках святкування 228-ї річниці заснування Миколаєва вперше пройшла неймовірно цікава подія – водний фестиваль «Миколаїв River Fest». У програмі фестивалю біля пам’ятника М.Фалєєву пройшли показові виступи спортсменів-вихованців спортивних шкіл Миколаєва, яскраві концертні номери, на нижній набережній Бульвару А.Макарова відбувся парад на воді, на якому була представлена виставка катамаранів і катерів, показові виступи та майстер-класи від козацьких формувань Миколаївщини.

До 228 річниці м. Миколаєва також працювало виставкове містечко за участю спортивних шкіл міста. В рамках святкової програми було проведено змагання з пляжного волейболу пам’яті Володимира Чайки на пляжі “Стрілка” та кольоровий легкоатлетичний забіг “Щастя є!” на вул. Адміральській за участю більше 500 городян.

Олег Машкін розповів і про проблеми в галузі, що стримують розвиток фізичної культури і спорту у містіі

- На жаль, у місті немає сучасних універсальних спортивних споруд для проведення навчально-тренувального процесу та проведення змагань, особливо для ігрових видів спорту, які побудовані згідно стандартів міжнародних федерацій. Крім того, залишається проблема з молодими фахівцями – тренерами-викладачами. На сьогоднішній день молоді спеціалісти, здобувши вищу освіту в наших навчальних закладах, їдуть працювати в інші країни через недостатнє фінансування тренерської професії. Немає власних спортивних баз у деяких дитячо-юнацьких спортивних школах міста. В комунальній власності міста немає басейнів для занять плаванням, як професійно так і для оздоровлення населення, - сказав керівник управління.

Олег Машкін також додав, що після закриття льодового катка «Гольфстрім» населення міста гостро відчуло проблему розвитку фігурного катання та хокею.

- Для нашої країни спорт – це далеко не рядове питання. Наша нація влаштована так, що для нас спортивні досягнення є втіленням національної ідеї. Нам необхідна мода на “спортивність”, необхідна популяризація здорового способу життя та подолання стану суспільної байдужості до здоров’я нації, - резюмував Олег Машкін.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

Раніше повідомлялося:

Департамент праці та соціального захисту населення міської ради звітує про виконану роботу за 2017 рік

Міський бюджет за 2017 рік за доходами виконали на 103,6%

У 2017 році вихованцям спортивних шкіл призначили 27 стипендій міського голови та міської ради на загальну суму 356 тис 400 грн, - Олег Машкін

Управління освіти міської ради розробляє окрему міську цільову програму щодо дитячого харчування, - звіт галузі за 2017 рік

Фінансування галузі «Культура» в 2017 році становило 182 млн., - Юрій Любаров звітував про використання бюджетних коштів

У Заводському районі протягом 2017 року демонтували 72 самовільно встановлених МАФів

У 2017 році понад 4 тис. учасників АТО безкоштовно отримали медичну допомогу в Миколаєві

Департамент енергетики розповів, як використовував бюджетні гроші в 2017 році

Рятувальний загін протягом 2017 року здійснив 1215 виїздів, врятовано життя 5 людей, - звіт начальника управління з питань НС та ЦЗ населення Олександра Герасімені

IMAGE FOLDER (/files/News/06032018_4)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: