Мапа порталу

Департамент праці та соціального захисту населення міської ради звітує про виконану роботу за 2017 рік

У вівторок, 6 березня, у сесійній залі Миколаївської міськради розпочалось публічне представлення інформації про виконання міського бюджету міста Миколаєва за 2017 рік головними розпорядниками коштів, у ході якого заступник директора департаменту праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради Сергій Бондаренко відзвітував про виконану роботу.

До участі у заході були запрошені депутати міської ради та миколаївці, представники ЗМІ, крім того, кожен з присутніх міг задати доповідачам питання щодо їх діяльності.

Сергій Бондаренко повідомив, що загальна сума фінансування на виконання державних та регіональних програм у сфері соціального захисту за 2017 рік складає 1 млрд 190 млн грн.  

- На виконання заходів міської програми “Соціальний захист” м. Миколаєва на 2016-2018 роки було передбачено 117 млн грн. У 2017 році понад 127 тис. сімей скористалися допомогою фахівців служб соціального захисту, - сказав Сергій Бондаренко.

Понад  67 тис. сімей  протягом 2017 року отримали державну соціальну допомогу у вигляді житлових субсидій. Також в ході звітування було зазначено, що 28 тис. 477 миколаївців отримали пільги на оплату житлово-комунальних послуг.

Для створення прозорого інформаційного середовища з питань призначення різних видів державної допомоги, у тому числі житлових субсидій, державної допомоги сім’ям з дітьми, надання пільг та компенсацій відповідно до чинного законодавства, надання матеріальної допомоги, консультацій з питань соціального обслуговування, інформування громадян щодо норм чинного законодавства та нормативних документів з питань соціального захисту населення 11 січня, у Миколаєві при департаменті праці та соціального захисту населення Миколаївської міської ради створений інформаційно-консультативний пункт «Соціальна допомога 15-07».

За словами Сергія Бондаренка міська програма соціального захисту ґрунтується на створенні в місті системи цільової адресної допомоги та надання соціальних послуг. У 2017 році понад 7 млн грн спрямовано на надання адресної матеріальної допомоги громадянам, які потребують соціальної підтримки.

Зазначено, що станом на 1 березня 2018 року у Миколаєві проживають 261 ветеран ІІ Світової війни, щомісячно кожному з них виплачують адресну допомогу у розмірі 2 тис. 200 грн.

- На виконання державної програми щодо підтримки учасників АТО у 2017 році передбачено понад 7 млн грн. За рахунок коштів, спрямованих з обласного та міського бюджету придбано 18 квартир для сімей учасників АТО, - сказав Сергій Бондаренко, - У минулому році 172 ветерана направлені на санаторно-курортне лікування.  

В ході виступу Сергій Бондаренко підкреслив, що у 2017 році значно покращено матеріально-технічну базу міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), а саме: виконано поточні ремонти приміщень структурних підрозділів територіального центру, капітальний ремонт покрівель, придбано меблі та комп’ютерну техніку.

Загалом з міського бюджету на утримання територіального центру було направлено 23 млн 500 грн.

Зазначимо, що 29 листопада, 2017 року, до Міжнародного дня людей з інвалідністю міському територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) вручили ключі від новенької автівки, оснащеної сучасним підйомним пристроєм.

Автомобіль міська рада придбала у 2017 році, його вартість з урахуванням дооснащення складає 1млн. 28 тис грн. Для цього міським територіальним центром була проведена процедура публічних закупівель.

Протягом 2017 року, щомісяця, 83 дитини з особливими потребами отримували фахові реабілітаційні послуги у міському центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів “Цвєтік-Семіцвєтік”, - спеціалізованому, навчально-виховному реабілітаційному закладі, метою діяльності якої є коригування порушень розвитку дітей, навчання їх основним соціальним та побутовим навичкам та створення передумов для інтеграції в суспільство.

За словами Сергія Бондаренка, заходи, які проводились в центрі протягом 2017 року - це підсумок кропіткої роботи всього колективу, дітей та їх батьків.

Дбає міська влада і про бездомних громадян. Так, у місті вже декілька років успішно функціонує центр реінтеграції, який розрахований на 50 ліжко-місць. У 2017 році на його утримання з міського бюджету спрямовано 2 млн 300 тис. грн. Понад 1 тис.  осіб, які перебували без постійного місця проживання та опинилися у складних життєвих обставинах отримали фахову допомогу соціальних працівників.

Зазначимо, що у червні 2017 року, Миколаївська міська рада розпочала співпрацю з німецьким благодійним фондом «Гейн» з метою отримання гуманітарної допомоги, основну частину якої розподілили між соціально незахищеними громадянами, які вкрай потребують підтримки.  В рамках співпраці соціальні заклади м. Миколаєва отримали спеціальні ліжка, одяг, вітамінні супові набори та інші корисні речі, які стануть у пригоді мешканцям центру.

Сергій Бондаренко підкреслив, що міською владою проводяться усі необхідні заходи для того, аби комфортніше змогли себе почували люди похилого віку. Зокрема, на утримання міського притулку для громадян похилого віку та інвалідів з міського бюджету було спрямовано понад 4 млн грн. За рахунок коштів спеціального фонду (пенсійних відрахувань) для поліпшення умов підопічних в 2017 році було оновлено обладнання, м’який інвентар, закуплено медикаменти та продукти харчування.

- Відкрито філію Центру соціальної реабілітації в Корабельному районі, продовжується будівництво реабілітаційного центру для молоді з обмеженими можливостями, - резюмував Сергій Бондаренко.

 Віддлі інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/06032018_1)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: