Мапа порталу

Фінансування галузі «Культура» в 2017 році становило 182 млн., - Юрій Любаров звітував про використання бюджетних коштів

Фінансування галузі «Культура» в 2017 році становило 182 млн. 74 тис. грн., що на 31 % більше ніж у 2016 році.

Про це стало відомо 6 березня під час публічного представлення звіту про використання бюджетних коштів у 2017 році.

- Мережа закладів культури міста залишилася незмінною в порівнянні з 2016 роком, - повідомив начальник управління з питань культури та охорони культурної спадщини, - Юрій Любаров.

Розподіл коштів було здійснено між основними напрямками діяльності, за які відповідає управління. До них відносяться: «Забезпечення діяльності бібліотек», «Забезпечення діяльності палаців і будинків культури, клубів, центрів дозвілля та інших клубних заходів», «Надання спеціальної освіти школами естетичного виховання», «Інші заклади та заходи в галузі культури і мистецтва», «Будівництво об’єктів соціально-культурного призначення».

- Було поповнено бібліотечний фонд, придбано меблі та комп’ютерне обладнання для бібліотек-філій. Для будинків та палаців культури було придбано комп’ютери та звукове обладнання, меблі, національні костюми, сценічний одяг, виставкове та світлодіодне обладнання. Дитячим музичним школам, школам мистецтв – комп’ютерне обладнання та музичне обладнання. Дитячій художній школі – деревообробне обладнання. Для «ДМ «Казка» придбано костюми, ліхтарі, світлодіодні прикраси, декорації, металеві арки, штучні вироби та зелені насадження, - звітував Юрій Любаров.

У 2017 році у місті було придбано будівлю під розміщення палацу культури для дітей та дорослих мікрорайону «Намив». Провели капітальні ремонти в бібліотеці-філіалі №13, Дитячій школі мистецтв №2, Дитячій музичній школі №1, розпочато капітальний ремонт в бібліотеці-філіалі №8 та «ДМ Казка», реконструкцію ММПК «Молодіжний», реставрацію пам’ятки історії – ДМШ №8, продовжено роботи з реконструкції павільйону-кафе в ДМ «Казка».У Миколаївському зоопарку побудовано морозильну камеру для гілкового корму, оглядовий пішохідний місток, влаштовано пандуси в існуючих будівлях.

В рамках виконання Програми охорони культурної спадщини були проведені археологічні дослідження та консерваційні роботи на пам’ятці археології «Поселення «Дикий сад», продовжені рятівні розкопки пам’ятки археології «Поселення Корениха ІІІ». Фахівцями археологами укладено 35 наукових паспортів на пам’ятки археології міста. За виділені кошти були проведені реставраційні роботи бюста адмірала В.А. Корнілова та пам’ятника на братській могилі воїнів-визволителів в Тернівці, виготовлені меморіальні дошки.

У 2017 році було виготовлено проектно-кошторисну документацію на виконання капітальних ремонтів у бібліотеках-філіях №6, 11; Централізованої бібліотечної системи для дорослих у бібліотеках-філіях №5, 11; Миколаївського міського палацу культури і мистецтв; проектно-кошторисну документацію з реконструкції Великокорениського будинку культури; концертної зали ММПК «Молодіжний»; електрокабельної мережі у дитячому містечку «Казка»; нежитлових приміщень під дитячу художню школу; пам’ятки архітектури «Водонапірна башта».

Значну увагу в 2017 році приділено заходам з енергозбереження. У підвідомчих закладах було замінено вікна і двері на енергозберігаючі, утеплено стіни та горища, а також розпочато капітальний ремонт будівлі дитячої музичної школи №5, який передбачає проведення комплексу енергозберігаючих заходів.

Крім того, за 2017 рік закладами культури було проведено близько 500 заходів різного спрямування. Найбільш значними міськими святами стали Масляна, День Європи, День міста та День Святого Миколая.

Найбільше питань під час звіту начальника управління з питань культури та охорони культурної спадщини виникло з приводу придбання будівлі під розміщення Палацу культури для дітей та дорослих у мікрорайоні «Намив». Своє занепокоєння станом будівлі висловили депутати Сергій Кантор та Олена Кісельова. На їх думку, добудова приміщення потребує значно більше коштів ніж було попередньо заявлено. Депутати виступили із пропозицією провести ряд експертиз для того, щоб визначити дійсний стан будівлі.

 Відділ інформаційного забезпечення міської ради


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: