Мапа порталу

Управління освіти міської ради розробляє окрему міську цільову програму щодо дитячого харчування, - звіт галузі за 2017 рік

У вівторок, 6 березня, головні розпорядники коштів звітують про свою роботу у 2017 році, зокрема, міській громаді презентують стан виконання міського бюджету за галузями. З засідання проводиться онлайн-трансляція. 

Перелік розпорядників коштів та графік їх виступів оприлюднено на сайті міської ради.

Про використання бюджету галузі освіти в минулому році доповіла заступник начальника управління освіти з фінансово-економічних питань Олена Зав’ялова.

За інформацією доповідача, бюджет галузі освіти з врахуванням змін, внесених у кінці 2017 року, склав більше 1 млрд 131 млн 167 тис. грн., з них загального фонду – біля 1 млрд. 25 млн грн., спеціального фонду – більше 106 млн грн. Порівняно з 2016 роком це більше на 345 млн грн. Бюджет галузі виконано на 97,5%.

Середня заробітна плата працівників галузі освіти у 2017 році склала 6466 грн (4443 грн - у 2016 році). На виплату заробітної платні використано майже 800 млн грн.

Річна бюджетна звітність за 2017р. головних розпорядників бюджетних коштів

Протягом року мережа освітніх закладів залишалася незмінною, проте кількість дітей суттєво збільшилася.

-   У Миколаєві жодного разу не підвищували відсоток батьківської плати за харчування дітей у навчальних закладах. Він у нас на рівні 60%, хоча в окремих регіонах  України 70% і більше, - підкреслила Олена Зав’ялова.

Протягом минулого року проводилася робота з впровадження енергозберігаючих технологій у закладах галузі. Так, на суму більше 1 млн 389 тис. грн. замінено вікна на сучасні склопакети, виготовлено проектно-кошторисну документацію на будівництво котелень двох закладів, проведено капітальний ремонт опалення в одній школі.

По спеціальному фонду (крім власних надходжень) профінансовано за 2017 рік 97 млн 371 тис. грн.

Ці кошти спрямовано на капітальний ремонт покрівель, огорожі, приміщень та будівель, спортивних майданчиків, харчоблоку, облаштування подвір’я, виготовлення проектно-кошторисної документації. Для закладів освіти придбали обладнання на суму майже 8 млн грн.

З бюджету розвитку виділено більше 10 млн грн., за рахунок яких реконструювали покрівлі, виготовили проектно-кошторисну документації на реставрацію будівлі Першої Української гімназії, капітально відремонтували систему опалення у одній школі, на реконструкцію та будівництво на території Академії дитячої творчості спрямували більше 2 млн грн., ще понад 2 млн грн. – на продовження будівництва та реконструкції школи №36 та інші об’єкти.

Крім іншого, виконано поточні ремонти у закладах освіти.

Після виступу доповідача присутні мали можливість задати питання. Так, один з депутатів міської ради Павло Зоткін пригадав історію з відсутністю підручників на початок року, та порушив питання щодо суми коштів, сплачених за харчування дітей. Крім того, він поцікавився, на якому етапі знаходиться питання щодо 40 млн грн., яких не вистачає на виплату заробітних плат вчителям Миколаєва.

Олена Зав’ялова поінформувала, що забезпечення підручниками здійснювалося за умови співфінансування з державного бюджету. Тож, по мірі надходження коштів, шляхом проведення тендерної процедури підручники закуповували для шкіл Миколаєва.

Що стосується заробітної плати педагогічним працівникам, дійсно, існує проблема: 40 млн 368 тис. грн. не вистачає. Управлінням освіти міської ради підготовані листи до Міністерства фінансів та Міністерства освіти України з проханням про допомогу у вирішенні питання.

-   При формуванні бюджету на поточний рік беруться показники по контингенту дітей на 1 січня минулого року. У нас на 44 збільшилася кількість класів, які не були враховані та не потрапили у розподіл коштів, - так пояснила Олена Зав’ялова одну з причин ситуації, що склалася.

Заступник міського голови Сергій Диндаренко доручив представникам управління освіти підготувати детальну відповідь депутатові щодо піднятих ним питань.

Депутат Анатолій Дюмін поцікавився, на якій стадії знаходиться придбання приміщення для дитячого садка №15. На що заступник начальника управління освіти повідомила, що на 2018 рік на ці цілі виділено 18 млн грн., на даний час вирішуються земельні та юридичні питання. Протягом найближчого часу буде готова експертиза.

Про алгоритм переходу дитячих садків на самостійне харчування запитала депутат Олена Кисельова.

-  Під алгоритмом я маю на увазі терміни і ресурси, - додала Олена Василівна. – Я розумію, що при цьому необхідно збільшити штатну чисельність. Проте, акцентую вашу увагу, що на сьогодні в управління освіти, по суті, забрали обсяг робіт, пов’язаний з ремонтом та будівництвом, перевели це на УКС. Тож, слід збалансувати штатну чисельність, щоб за можливості дитячі садки переходили на індивідуальне харчування.

Представник управління поінформувала, що проект рішення про перехід 64 дошкільних навчальних закладів на самостійне харчування було запропоновано. І дійсно, основними стримуючими факторами є штатна чисельність та необхідність додаткового фінансування.  На даний час готується нова програма щодо харчування дітей.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

Раніше повідомлялося:

Міський бюджет за 2017 рік за доходами виконали на 103,6%

Департамент праці та соціального захисту населення міської ради звітує про виконану роботу за 2017 рік

Міський бюджет має бути не лише збалансованим, а й повністю відкритим та підконтрольним громадськості, - Тетяна Казакова

 

IMAGE FOLDER (/files/News/06032018_3)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: