Мапа порталу

Нові послуги для особливих городян

Центральна бібліотека ім. М.Л. Кропивницького Централізованої бібліотечної системи для дорослих м. Миколаєва має тривалий позитивний досвід щодо організації роботи з людьми з обмеженими фізичними можливостями.

У березні 2015 року в Центральній бібліотеці ім. М. Л Кропивницького було створено новий інтернет-ресурс – аудіоблог «Звуковий силует Миколаєва» (http://zvuk-mykolayiv.blogspot.com).

Цільова аудиторія даного ресурсу – жителі Миколаєва з проблемами зору, моломобільні люди, у яких виникають труднощі з пересуванням містом та всі городяни, які цікавляться культурним та літературним життям рідного краю.

Аудіоблог наповнюється інформацією в звуковому форматі. Усі бажаючі можуть прослухати в аудіо записі зміст заходів, які проходять в стінах Центральної бібліотеки ім. М. Л Кропивницького (літературні вечори, презентації книг, творчі зустрічі, інтерв’ю з відомими миколаївцями, екологічні аудіо екскурсії Міського центру екологічної інформації та культури).

Даний ресурс був запропонований незрячим та слабозорим користувачам бібліотеки для тестування. За результатами тестування були враховані всі побажання і зроблені необхідні виправлення в розміщенні інформації, яка стала більш доступною та зручною в користуванні.

Посилання на нові матеріали аудіоблогу регулярно розміщуються на сторінці Центральної бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького в соціальній мережі Facebook. За три місяці існування аудіоблог було переглянуто близько 1300 разів користувачами з України, США, Естонії, Малайзії, Молдови, Німеччини, Словаччини, Кенії, Венесуели.

Новостворений ресурс, який на своїх сторінках представляє краєзнавчий матеріал в аудіоформаті, допоможе всім, без винятку, бути в курсі історичних, літературних та культурних подій міста Миколаєва.

Управління з питань культури та охорони культурної спадщини


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: