Мапа порталу

Шановні мешканці Центрального, Заводського та Інгульського районів м. Миколаєва !

01.05.2021 набрав чинності Закон України від 03.12.2020 № 1060-XI «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг» (далі – Закон № 1060-XI).

Згідно із Законом № 1060-XI внесено низку змін до нормативно-правових актів України, зокрема до закону «Про житлово-комунальні послуги», а саме встановлено новий порядок укладання договорів про надання житлово-комунальних послуг.

Відповідно до ст. 13 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», у разі якщо співвласники багатоквартирного будинку не прийняли рішення про вибір моделі договірних відносин та не уклали з виконавцем комунальної послуги відповідний договір, а власники індивідуальних (садибних) житлових будинків не здійснили дій щодо відключення (відмови) від комунальної послуги, вважається що з ними укладено індивідуальний договір про надання комунальної послуги, що є публічним договором приєднання який набуває чинності після 30 днів з дня опублікування тексту договору на офіційному веб-сайті органу місцевого самоврядування та/або на веб-сайті виконавця послуги.

Також, 09 липня 2023 року набрав чинності Закон України «Про управління відходами» № 2320-IX від 20.06.2022 (зі змінами і доповненнями) та 15 серпня 2023 року набрала чинності  Постанови Кабінету Міністрів України від 08.08.2023 № 835 «Про затвердження Правил надання послуги з управління побутовими відходами та типових договорів про надання послуги з управління побутовими відходами», якою затверджено нову форму ТИПОВОГО ІНДИВІДУАЛЬНОГО ДОГОВОРУ про надання послуги з управління побутовими відходами.

Згідно з рішенням ВК ММР № 925 від 12 червня 2024 року «Про встановлення тарифів на послугу з управління побутовим відходами» з 15 липня 2024 року на території м. Миколаєва вводяться в дію нові тарифи на послугу з управління побутовим відходами (збирання та перевезення змішаних (твердих), великогабаритних та ремонтних побутових відходів).

На виконання вимог Закону № 1060-XI та з метою приведення у відповідність до Закону України «Про житлово-комунальні послуги», Закону України № 2320-IX «Про управління відходами», Постанови Кабінету Міністрів України від 08.08.2023 № 835 «Про затвердження Правил надання послуги з управління побутовими відходами та типових договорів про надання послуги з управління побутовими відходами» даним оголошенням доводимо до відома споживачів КП «Миколаївкомунтранс» про опублікування ТИПОВИЙ ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ДОГОВІР про надання послуги з управління побутовими відходами від 14 червня 2024 року.

 

 Договір є укладеним з моменту, коли споживач акцептував пропозицію оферанта у вигляді надання виконавцю підписаної заяви-приєднання (додаток до договору), вчинення конклюдентних дій (фактичне користування послугою, оплата за надану послугу та ін.) або не висловив протягом 30 днів з моменту оприлюднення Договору на офіційному веб-сайті органу місцевого самоврядування та не вчинив дій щодо відмови від комунальної послуги (мовчання) та набирає чинності через 30 днів з моменту розміщення на офіційному веб-сайті Миколаївської міської ради, але у будь-якому разі не раніше 15 липня 2024 року, яка є датою набрання чинності рішенням виконавчого комітету Миколаївської міської ради від 12 червня 2024 № 925 «Про встановлення тарифів на послуги з управління побутовими відходами».

 

Ознайомитись із умовами публічного договору приєднання КП «Миколаївкомунтранс», Ви можете на офіційному сайті Миколаївської міської ради за посиланням https://mkrada.gov.ua/content/publichniy-dogovir-pro-nadannya.html

 

З повагою

Адміністрація КП «Миколаївкомунтранс»

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: