Мапа порталу

Перелік енергоефективного обладнання та матеріалів, які можна придбати в кредит

8 квітня 2015 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 231 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 березня 2010 р. № 243 і від 17 жовтня 2011 р. № 1056», яка спрямована на стимулювання населення, ОСББ та ЖБК до впровадження енергоефективних заходів та встановлення (заміни) котлів, окрім газових.

Наразі визначено перелік енергоефективного обладнання та матеріалів, які можна придбати в кредит та отримати компенсацію (30% - для індивідуальних будинків, квартир; 40% - для ОСББ, ЖБК), зокрема для: утеплення фасадів, горищ та фундаментів; модернізації системи освітлення; встановлення енергозберігаючих вікон; встановлення засобів обліку теплової енергії та води; облаштування індивідуальних теплових пунктів; встановлення теплових насосів; встановлення сонячних колекторів; заміни радіаторів опалення тощо.

З метою проведення роз’яснювальної роботи в частині економічних, технічних правових засад участі населення в програмі отримання державної підтримки на впровадження енергоефективних заходів Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України створений Call-центр, який працює з 09-00 до 17-30 (крім вихідних та святкових днів), тел.: 044 292-32-57, e-mail: [email protected].


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: