Мапа порталу

22 травня о 14:00 в Центральній міській бібліотеці ім. М.Л. Кропивницького відбудуться урочистості та святкова програма «Великий українець Марко Кропивницький», присвячені 175- й річниці від дня народження славетного миколаївця.

Видатні миколаївські поети та письменники, дослідники та шанувальники таланту Марка Лукича Кропивницького, познайомлять миколаївців з його багатогранним життям і творчістю як фундатора українського театру, блискучого актора, композитора і співака, педагога, талановитого майстра художнього слова. Родзинкою заходу стане відеопривітання від онука Марка Лукича Кропивницького – Ігоря Олексійовича Кропивницького – фотохудожника, журналіста, композитора, музикознавця (м.Київ).

У другій частині програми на гостей свята чекає літературно-музична композиція «Видатна постать української культури – Марко Кропивницький» за участю студентської молоді Відокремленого підрозділу «Миколаївська філія Київського національного університету культури і мистецтв». Всі охочі зможуть насолодитися мелодійністю народного співу у виконанні українського народного хору ім. М. Аркаса під керівництвом заслуженого працівника культури України О.А. Шпачинського, грою оркестру народних інструментів, виступами вокальних та танцювальних колективів університету.

Не менш емоційними та захоплюючими стануть буктрейлери, які попередньо були представлені на конкурсі «Велике слово видатного земляка Марка Кропивницького». Невеличкі відеоролики зможуть привернути увагу підростаючого покоління миколаївців до пісенної та літературної творчості Корифея.

Шанувальники мистецтва зможуть насолодитися арт-супроводом заходу, відвідавши виставку-визнання «Корифеї української сцени: у житті, творчості, спогадах», етно-фольк виставку «Зі скарбниці невмирущого народного джерела» з музею українських старожитностей бібліотеки-філіалу № 18 ЦБС для дорослих, фотовернісаж «З плеяди зірок українського театру», виставку експонатів Миколаївського обласного краєзнавчого музею та артефактів з особистої колекції Ю. Любарова  «Театральний Миколаїв», вишивку по деревині народного майстра Л.М. Шкаруби, документальну  експозицію «М.Л. Кропивницький: бібліотека носить його ім’я».

Центральна міська бібліотека ім. М.Л. Кропивницького запрошує городян та гостей міста провести насичений та цікавий день у товаристві творчої інтелігенції, який принесе не тільки багато корисної та цікавої інформації, але і безліч яскравих вражень та позитивних емоцій. 

Управління з питань культури та охорони культурної спадщини

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: