Мапа порталу

У Миколаєві нагородили поліцейських, які перші виїжджають на виклики про домашнє насильство

5 років тому в Миколаєві розпочала роботу мобільна група реагування на факти вчинення домашнього насильства. До неї увійшли поліцейські, які пройшли відповідну підготовку.

Головне їх завдання – протидія та профілактика домашній тиранії, інформування постраждалих від насильства про їхні права та соціальні послуги тощо. Ця мобільна група працює цілодобово і відразу виїжджає на виклик про насильство в сім’ї.

За час своєї роботи поліцейські відпрацювали сотні викликів і склали десятки протоколів.

Сьогодні з нагоди ювілею створення мобільної групи нагородили  співробітників сектору протидії домашньому насильству відділу превенції Миколаївського районного управління поліції ГУНП в Миколаївській області.

Правоохоронців привітали заступник міського голови Анатолій Петров та керівник Миколаївського районного управління поліції Іван Ващенко.

Іван Ващенко зазначив, що протидія домашньому насильству є важливим напрямком роботи правоохоронців. Адже від атмосфери, яка панує у сім’ї, залежить ментальне, а нерідко фізичне здоров’я людей.

«Ваш підрозділ дуже багато робить. Кожний з вас віддано служить, демонструючи високий професіоналізм. Я дякую за це! Бажаю мирного неба та найскорішої Перемоги», - сказав Іван Ващенко.

А Анатолій Петров сказав, що міська влада добре розуміє значення  роботи служб, які відповідають за попередження та протидію домашньому насильству. Тому докладає зусилля для їх розвитку.

«Ще до повномасштабного вторгнення росії ми відкрили притулок для постраждалих від домашнього або гендерно зумовленого насильства та Барнахус. Крім того, сьогодні вирішується питання щодо ремонту кризових кімнат», - повідомив віцемер.

Для цього міська рада активно співпрацює з міжнародними партнерами.

Анатолій Петров підкреслив: міські служби плідно взаємодіють з правоохоронцями. Адже у всіх єдина мета – захист містян.

«На жаль, домашнє насильство досі існує в суспільстві. І я дякую вам за те, що ви дбаєте про людей, які страждають від нього», - сказав Анатолій Петров.

З нагоди 5-ї річниці з дня створення мобільної групи реагування на факти вчинення домашнього насильства Анатолій Петров та Іван Віащенко вручили Грамоти та Подяки. 

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/September2024/170924_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: