Мапа порталу

До Дня міста військовослужбовцям вручили відзнаку “За оборону Миколаєва”

У Миколаєві продовжують відзначати тих людей, які в перші дні повномасштабного вторгнення стали на захист нашого міста та проявили неабиякі мужність і героїзм. До Дня міста військовослужбовцям вручили нагороди “За оборону Миколаєва”.

Нагадаємо, що цю відзнаку започаткував міський голова Олександр Сєнкевич. Вона має два ступені: перший - для відзначення захисників і захисниць, які зі зброєю в руках стали на оборону нашого міста, другий - для волонтерів та миколаївців, які допомагали військовим та містянам без зброї в руках.

“Насамперед хочу подякувати всім вам за те, що ми маємо змогу сьогодні у Миколаєві проводити будь-які заходи і почувати себе в безпеці. Людська пам’ять влаштована так, щоб забувати все погане. Але наша з вами задача - ніколи не забути, чого вартує нам наша свобода і незалежність. Передати цю пам'ять та ненависть до російського народу наступним поколінням та навчити їх передавати її далі. Пам’ятати всіх тих, то віддав своє життя у цій боротьбі. Лише тоді смерть наших героїв не буде марною. Дякую всім за службу”, - привітав  Олександр Сєнкевич

Цього дня відзнаку “За оборону Миколаєва” отримали 29 захисників і захисниць, один з них - посмертно. В свою чергу військовослужбовці 79 бригади подарували міському голові свій шеврон як символ стійкості та мужності.     

“Зараз з метою безпеки заходи з вручення цієї нагороди відбуваються в такому закритому форматі. Але я впевнений, коли закінчиться війна, ми всі разом зберемося на площі Соборній і пройдемо вулицею Соборною, щоб містяни мали змогу привітати всіх вас і знали кожного в обличчя”, - сказав на останок мер.  

Також він нагадав, що подання на нагороди військовослужбовців відбувається з військових частин. Саме командири частин обирають кандидатів. 

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/September2024/17092024)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: