Мапа порталу

Датський фонд планує профінансувати в Миколаєві будівництво багатоквартирного будинку та дитсадка

Сьогодні, 29 серпня, під час чергового засідання сесії Миколаївської міської ради, депутати внесли зміни до програми соціально-економічного розвитку. Зокрема, до програми були внесені пункти щодо будівництва в мікрорайоні Північний м. Миколаєва багатоквартирного житлового будинку та дитячого садка.

Як розповів депутатам заступник голови Департаменту ЖКГ Ігор Набатов, фінансування обох об?єктів планує забезпечити датський фонд. Переписка з ним щодо цього велась ще з лютого 2024 року. 

Іноземні партнери готові профінансувати і проєкт, і роботи. Також фонд бере на себе процедуру визначення проєктанта та підрядника. Жодних коштів заходити в бюджет міської ради не буде. Співпраця відбуватиметься в рамках тристороннього договору.

Натомість фонд висуває вимоги визначити замовника робіт, передати йому земельні ділянки та визначити рішенням сесії, що все побудоване в рамках проєкту залишиться за міською радою. Також місто має забезпечити підведення комунікацій до об?єкта.

Набатов повідомив, що замовником пропонується визначити департамент ЖКГ, адже він від початку вів цей проєкт. 

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич уточнив, що побудовані квартири планують визначити як муніципальне житло, яке назавжди залишиться у власності міста та передаватиметься в оренду. 

“Ми хочемо розпочати таку програму в Миколаєві щодо соціального житла. До прикладу, за кордоном в містах існують цілі квартали з таким житлом, коли люди за невеликі кошти можуть жити в цих будинках. В першу чергу ідеться про працівників соціальної сфери - вчителів, медиків і так далі, - кого ми хочемо залучити до роботи в місті, але не можемо виплачувати зарплату, за яку вони б могли винаймати дороговартісне житло”, - зазначив мер.

Він додав, що подібний проєкт запущено в Чернігові, тож Миколаїв має намір перейняти цей позитивний досвід. 

Під час голосування депутати підтримали питання одноголосно.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: