Мапа порталу

Можуть економити від 20% електроенергії: Миколаїв вже має 7 з понад 30 законтрактованих тролейбусів з автономним ходом

Днями до Миколаєва доставили 2 сучасні тролейбуси. Вони обладнанні системою автономного ходу, кондиціювання та пристосовані під перевезення людей на візках. Також в транспорті можна підзарядити гаджети – там є usb-роз'єми. Усе це значно підвищує рівень комфорту містян.

Миколаїв отримав тролейбуси PTS українського виробництва. Це відбулося у рамках спільного проєкту з Європейським банком реконструкції та розвитку й за підтримки Уряду Данії.

Як розповів директор КП «Миколаївелектротранс» Юрій Сметана, вони здатні без підзарядки проїхати 20 км. Окрім цього, завдяки системі рекуперативного гальмування можна досягти економії електроенергії від 20%. Такі опції дуже важливі в умовах, коли вимикають світло через російські обстріли.

«Ми готуємо транспорт до експлуатації. Після цього будемо брендувати відповідно до брендбуку Миколаєва і вони вийдуть на маршрути міста», - сказав Юрій Сметана.

Наразі підприємство має 7 тролейбусів PTS з автономним ходом. Загалом же у рамках проєкту закуплять 31 одиницю такого транспорту.

Нові тролейбуси вийдуть на маршрути відразу після вирішення технічних питань. Загалом же, як зазначив Юрій Сметана, коли Миколаїв отримає 10 тролейбусів з автономних ходом і добудують зарядну станцію в Корабельному районі, електротранспорт почне курсувати до цього віддаленого куточка Миколаєва.

«Наявність 10 тролейбусів дозволить нам забезпечити інтервал руху з Корабельного району в 15-20 хвилин», - пояснив Юрій Сметана.

 

IMAGE FOLDER (/files/2024/August2024/290824_4)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: