Мапа порталу

Олександр Сєнкевич розповів, як Миколаїв готується до офлайн навчання і чи можливе воно з 1 вересня

На сьогодні немає чіткої відповіді ні від Міністерства освіти, ні від обласної влади щодо того, чи повернуться у вересні учні Миколаєва до офлайн навчання.

Про це в ефірі телеканалу МАРТ розповів міський голова Олександр Сєнкевич.

«Таке рішення має бути прийняте на загальнодержавному рівні», - пояснив мер.

Незважаючи на таку невизначеність, в місті продовжують готувати укриття.

«Наразі ми маємо 22 підготовлені школи, плануємо до першого вересня закінчити ще сім. Також плануємо деяку кількість шкіл запустити до січня - закінчити там будівництво найпростіших укриттів та обладнати їх», - розповів мер.

Разом з тим він зазначає, що в таких питаннях суспільство завжди ділиться на два табори - одні вимагають скорішого повернення дітей за парти, інші категорично проти через безпекову ситуацію.

«Ми намагатимемось запустити навчання в гібридному форматі. Тобто якась частина дітей буде займатися в офлайні, за партами, якась частина - в онлайні. Ми будемо надавати можливість вибору», - розповідає Сєнкевич.

Зараз в місті зареєстровано 40 тисяч учнів - їх кількість зменшилась на 12%. Як свідчить опитування, більше 57% батьків цих школярів погодились на офлайн навчання, 43% планують продовжувати вчитись онлайн.

Діти зі шкіл, які були зруйновані російськими ракетами, матимуть змогу перейти в інші навчальні заклади. Також деяким школам доведеться працювати в дві зміни. Для цього їх обладнають генераторами, щоб було і тепло, і світло.

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: