Мапа порталу

Впроваджуємо корпоративне врядування на КП «Миколаївводоканал»

28 червня за ініціативи міського голови Олександра Сєнкевича презентували Дорожню карту впровадження корпоративного управління. Її підготували фахівці юридичної фірми «Василь Кісіль та партнери» за підтримки Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні. 

КП «Миколаївводоканал» – перше підприємство міста, що пройшло оцінку доброчесності, однією з головних рекомендацій є налагодження корпоративного врядування за стандартами ОЕСР для оптимізації процесів і підвищення ефективності та прозорості роботи підприємства.

«КП «Миколаївводоканал» в особливому фокусі моєї уваги. Підприємство зараз отримує велику бюджетну підтримку та підтримку з боку наших міжнародних партнерів. Для того, щоб збільшити довіру з боку партнерів та містян та забезпечити ефективне управління комунальним підприємством в цей складний час, ми працюємо над уникненням будь-яких людських факторів, що призводять до проявів корупції через запровадження корпоративного врядування на підприємстві», – зазначив міський голова Олександр Сєнкевич. 

Зокрема, було презентовано 5 основних кроків для вдосконалення врядування: 

  1. Визначити стратегію та довгострокові цілі КП.

  2. Створити наглядову раду.

  3. Відібрати професійний і незалежний склад наглядової ради.

  4. Забезпечити прозорий відбір членів наглядової ради.

  5. Запровадити інші інструменти корпоративного врядування: внутрішній контроль, управління ризиками, комплаєнс, аудит. 

Далі переходимо до затвердження та впровадження Дорожньої карти, і як наслідок – подальшої трансформації підприємства.  

Чому це важливо? 

Стандарти ОЕСР сприяють створенню ефективних систем контролю та управління ризиками, а також дозволяють підприємству краще використовувати свої ресурси і забезпечувати стабільність в управлінських процесах.

«Ефективність, результативність та підзвітність роботи «Миколаївводоканалу» – це те, що впливає не просто на репутацію підприємства, але й на репутацію міста та відповідно на репутацію нашої держави. Зокрема, впровадження корпоративних елементів - це один з інструментів, який може сприяти підвищенню стандартів до європейських», – наголосив керівник компонента «Міста Доброчесності» Тарас Случик.

Повний запис презентації: http://surl.li/ifdiei 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: