Мапа порталу

ЄС підтримав проекти для переселенців у Миколаївській області

14 травня у Миколаєві відбудеться прес-конференція щодо старту проектів ЄС, спрямованих на допомогу внутрішньо переміщеним особам у Миколаївській області. Миколаївська область   розпочинає втілення 2-ох проектів, фінансово підтриманих Представництвом ЄС в Україні.  Один з проектів орієнтований на створення умов для надання кваліфікованої медичної допомоги тимчасово переміщеним особам, а другий – забезпечення їх житлом та іншими речами першої необхідності. Учасники заходу, - Представництва ЄС в Україні та представники місцевих органів влади, - розкажуть про основні напрямки роботи проектів та проблеми, які вони вирішуватимуть у регіоні.   

 

Запрошуємо представників ЗМІ, журналістів взяти участь у:

Що?                                      Прес-конференція щодо впровадження Проектів ЄС у Миколаївській області.

Опісля прес-конференції відбудеться прес-тур до місць впровадження Проектів.

Коли?                                  14 травня 2015 року, 09:00

Де?                                       Миколаївська облдержадміністрація, (вул. Адміральська, 22 конференц-зал)                                         

Учасники:                          Берендде Гроот, керівник програм співробітництва Представництва ЄС в Україні; ДомінікПапенхайм,керівник сектору регіонального та місцевого розвитку Децентралізація управління Представництво ЄС в Україні; Вадим Меріков, Голова Миколаївської облдержадміністрації;  Юрій Гранатуров, Миколаївський міський голова; Оксана Янішевська, заступник Голови ОДА; Маргарита Капуста, керівник Управління охорони здоров’я; адміністрація Миколаївської обласної лікарні, координатори грантових проектів.    

 

Про проекти: На початку 2015 року  Миколаївська область отримала від Представництва ЄС грантову підтримку для втілення 2-ох проектів:

«Підтримка тимчасово переселених осіб (ТПО) з цукровим діабетом і хронічною хворобою нирок у Миколаївській області» (термін реалізації – 18 місяців), що впроваджується у Миколаївській обласній лікарні (МОЛ). Проект передбачає створення умов для надання кваліфікованої медичної допомоги ТПО, придбання обладнання, витратних матеріалів,  інсуліну, а також проведення ремонту приміщень для хворих. 

«Нові можливості для проживання, навчання, працевлаштування для вимушених переселенців в місті Миколаєві» (термін реалізації - 12 місяців), що впроваджується Виконавчим комітетом Миколаївської міської ради. Проект передбачає забезпечення житлом (оренда квартир),  ремонт  гуртожитку та дитячих садків для ТПО,  соціально-економічну адаптацію переміщених осіб, забезпечення  одягом, шкільною  формою та іншими товарами.

Ці проекти втілюються в рамках «Програми ЄС з підтримки політики регіонального розвитку в Україні» Загальний бюджет Проектів 642 тис. євро.

Для отримання детальнішої інформації, будь ласка, звертайтесь до Тетяни Костиненко за тел.: (067) 9002540, e-mail: [email protected]


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: