Мапа порталу

Виконавчий комітет Миколаївської міської ради планує придбання квартир в рамках міської програми до комунальної власності.

Шановні мешканці міста Миколаєва!

   Виконавчий комітет Миколаївської міської ради планує придбання квартир в рамках міської програми до комунальної власності. 

   Пропозиції від фізичних та юридичних осіб щодо продажу квартир подаються такими особами особисто або уповноваженими особами від власника(ків) до канцелярії або відділу звернень громадян міськвиконкому за адресою: проспект Богоявленський, 1 (будівля адміністрації Інгульського району).

       Датою подання пропозиції вважається дата реєстрації вхідної кореспонденції.

     Якщо квартира належить декільком власникам, пропозиція щодо її продажу має бути підписана усіма власниками або уповноваженими власниками особами.

  До пропозиції щодо продажу квартири у комунальну власність від продавців в обов’язковому порядку додаються наступні документи:

 -     для фізичних осіб - паспорт громадянина України власника та ідентифікаційний номер фізичної особи (у разі якщо об’єкт нерухомості належіть декільком власникам - паспорт та ідентифікаційний номер фізичної особи кожного з співвласників;

 -     для юридичних осіб: витяг з реєстру юридичних осіб; наказ щодо повноважень посадових осіб, що подають пропозицію; копію паспорта громадянина України та ідентифікаційний номер фізичної особи уповноваженої особи - перша/друга сторінка та сторінка з відміткою про реєстрацію мешкання фізичної особи;

 -     технічний паспорт на квартиру в актуальному стані з урахуванням та реєстрацією усіх змін (у разі реконструкції), оформлений у встановленому порядку;

 -     правовстановлюючі документи (свідоцтва, договори відчуження, рішення суду та інші) з підтвердженням їх реєстрації у Реєстрі майнових прав. У разі, якщо квартира була придбана до 2004 року - довідка БТІ про підтвердження власності. 

Якщо квартира не зареєстрована в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно (придбана до 2013 року), надається новий технічний паспорт з реєстрацією в Реєстрі будівельної діяльності (ЄДЕССБ).

-        експертна оцінка нерухомості (або е-овідка щодо оціночної вартості нерухомого майна). 

      Квартира має відповідати державним будівельним, санітарним, пожежним та іншим нормам та вимогам встановлених для житлових приміщень, бути благоустроєною. В квартирі не повинно бути зареєстрованих осіб, та відсутня заборгованість по всім видам комунальних послуг. 

         Громадська комісія з житлових питань при міськвиконкомі (далі - Комісія) на черговому (позачерговому) засіданні вивчає запропоновані у пропозиції варіанти для купівлі-продажу квартир. В разі встановлення факту надання неповного пакету документів в складі пропозиції, така пропозиція може не розглядатися, про що робиться відповідний запис у протоколі засідання Комісії.

      Під час розгляду пропозицій щодо квартир, Комісія обирає найбільш прийнятні варіанти з урахуванням вартості 1-го квадратного метра житла, його фактичного стану та відповідності санітарно-технічним нормам, тощо.

 Форма оцінювання стану квартир визначається Комісією.

      Претендент на продаж квартири має забезпечити безперешкодний доступ членам Комісії та працівників відділу обліку та розподілу житла ММР для огляду та висновку щодо стану її стану. В разі відмови претендента надати доступ, така пропозиція не розглядається, про що робиться відповідний запис у протоколі засідання Комісії. Для огляду Комісія має право залучати в якості консультантів спеціалістів (працівників департаменту з питань економіки, департаменту ЖКГ, юридичних та фізичних осіб-підприємців, що здійснюють підприємницьку діяльність на ринку продажу нерухомості, за умови відсутності ознак пов’язаних осіб, у розумінні антикорупційного тощо).

          Квартири придбаються з усіма зручностями (наявність електро, -водо, -газо постачання, опалення, каналізації), вартість 1-го кв. метра загальної площі житла, яке придбається відповідно до Міської програми, не може перевищувати (на день розгляду пропозицій) показника опосередкованої вартості спорудження 1 кв. метра загальної площі житла в місті Миколаєві, яка визначається наказом Міністерства розвитку громад та територій «Про затвердження показників опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України» на дату розгляду пропозицій, згідно з Порядком визначення та застосування показників опосередкованої вартості спорудження житла за регіонами України, затвердженим наказом Державного комітету України з будівництва та архітектури від 27.09.2005 № 174, збільшеної на розмір коефіцієнта 1,5 рази (як для міста обласного центру).

          Варіанти для придбання житла серед запропонованих в пропозиціях визначаються за результатами розгляду Комісії. Критеріями для визначення є благоустроєність, відповідність встановленим санітарним і технічним вимогам, прийнятна та нижча вартість 1-го кв. метра загальної площі житла серед запропонованого в пропозиціях.

         За результатами розгляду пропозицій Комісія надає рекомендації щодо придбання житла, які оформлюються в протоколі рішення Комісії

       Оплата послуг по оформленню договору купівлі-продажу, витрат, пов’язаних з оформленням права власності та сплатою передбачених законодавством податків і зборів (обов’язкових платежів) покладається на продавця.

           У разі, якщо пропозицію претендента буде визнано такою, що відповідає всім вимогам, то на момент укладання договору купівлі-продажу, він повинен мати оригінали всіх документів, передбачених діючим законодавством для здійснення угоди.

Всі обов’язкові платежі за оформлення договору придбання житла (угоди купівлі-продажу) даної квартири покладаються на продавця квартири в повному обсязі.

          Прийнятне Комісією протокольне рішення про обрання конкретної пропозиції про продаж квартири с підставою для укладання договору па придбання квартири.

        Придбання квартир здійснюється відповідно до цивільного законодавства України шляхом укладання договору купівлі-продажу між власником квартири та Миколаївською міською радою в особі виконавчого комітету Миколаївської міської ради.

          Відкриття рахунків, реєстрація, облік бюджетних зобов’язань в органах Казначейства та проведення операцій, пов’язаних з використанням коштів міського бюджету, здійснюється в установленому порядку.

Пропозиції приймаємо до 12.04.2023

У разі виникнення питань телефонуйте за номером (050)0109664

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: