Мапа порталу

У миколаївських школах пролунав перший дзвінок

 

1 вересня миколаївські школи відкрили свої двері для учнів. На урочисті лінійки зібралися учні, їхні рідні та педагоги. У цей день у школах міста пролунав традиційний перший дзвоник, який відзначив початок нового навчального року.

Керівник Миколаєва Юрій Гранатуров, його заступник Євген Шевченко побували на урочистій лінійці у школі № 53. Хлопці та дівчата підготували святкову програму - співали пісні, танцювали. Юрій Гранатуров привітав усіх учнів з Днем знань і побажав усього найкращого: «Я хочу вам побажати мирного неба над головою, яскравого сонця і міцного здоров'я! Вітаю вас з 1 вересня!».

Також Юрій Гранатуров і Євген Шевченко відвідали свято, приурочене до Дня знань, яке на території Палацу культури «Молодіжний» пройшло для учнів навчально-виховних комплексів Ленінського району.

 «Дорогі хлопці та дівчата, я вам бажаю, щоб завжди-завжди ви вдома голосно заразливо сміялися, щоб у вас завжди над головою було таке небо чисте, мирне і щоб вам усім у нашому улюбленому місті Миколаєві було добре і добре було у рідній школі! Зі святом, з Днем знань!» - сказав Юрій Ісайович.

Спілкуючись з журналістами, мер Миколаєва розповів, що міські служби провели значний обсяг робіт, щоб підготувати навчальні заклади Миколаєва до нового навчального року.

Юрій Гранатуров, зокрема, сказав:

- До 1 вересня у цьому році ми підійшли набагато впевненіше, ніж у минулі роки. Практично 48 об'єктів здано до 1 вересня, це спортивні зали, дитячі стадіони, це нові ясельні та дитячі групи у дитячих садках, це ремонти дахів, ремонти котелень - усе, що забезпечує нормальний навчально-виховний процес. Коштів виділено багато і усі вони практично освоєні. Діти - найголовніше, вони повинні навчатися у нормальних умовах. Наші пріоритети - діти, охорона здоров'я, благоустрій.

Загалом протягом літнього періоду 2015 року міська влада підготувала навчальні заклади до нового навчального року. Так, була оновлена їх матеріально-технічна база. Проведено капітальний та поточний ремонти, реконструкція покрівель у 38 установах; ремонт будівель, приміщень, спортивних майданчиків і спортзалів, заміна вікон у 43 навчальних закладах.

16 закладів освіти починають новий навчальний рік з оновленими і відремонтованими харчоблоками; 72 - з новим обладнанням, м'яким інвентарем і меблями.

Розпочато будівництво спортивного залу в економічному ліцеї №1.

Важливим досягненням минулого навчального року стало відновлення дошкільного навчального закладу № 143, який гостинно відкрив свої двері для 200 малюків.

Також відновили асфальтне покриття доріжок біля шкіл.

Для збереження і зміцнення здоров'я юних миколаївців, незважаючи на фінансові труднощі, знайдена можливість для підвищення вартості харчування дітей, збільшено граничні норми на харчування. Діти пільгових категорій та учні 1-4 класів забезпечені безкоштовним гарячим харчуванням.

Особлива увага приділялася створенню умов для навчання першокласників. Так, були обладнані класні, спальні та ігрові кімнати, створено безпечні умови для навчання учнів відповідно до віковими особливостями молодших учнів.

Ще одним важливим для міської влади напрямком діяльності є соціальний захист та підтримка учасників навчально-виховного процесу. Що стосується учнів, то це і безкоштовне користування міським електротранспортом, і забезпечення пільг для проїзду в маршрутних таксі (2,5 грн. замість 4 грн.). Це і організація підвезення учнів 6 шкіл до місця навчання, і призначення стипендій міського голови та міської ради переможцям інтелектуальних змагань.

Зазначимо, що сьогодні 4602 першокласники сіли за шкільні парти, це на 163 першокласники більше ніж у минулому році.

 

 

IMAGE FOLDER (/files/News/010915)

 

 

IMAGE FOLDER (/files/News/010915_2)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: