Мапа порталу

З нагоди Дня знань у дитячому містечку "Казка" влаштували святкову програму для дітей вимушених переселенців

29 серпня в дитячому містечку «Казка» відбулося свято для дітей вимушених переселенців та учасників АТО, приурочене до початку нового навчального року. Хлопців та дівчат привітав міський голова Юрій Гранатуров: «Ми в Миколаєві любимо гостей. Наше місто дуже гостинне. Але все одно хочу вам побажати, щоб наступне перше вересня ви зустрічали у себе вдома, під мирним небом, і відчували себе гідними, рівноправними громадянами України!».

До школи дітям підготували подарунки - 200 наборів канцелярських товарів. Додаткова можливість допомогти людям, які прибули до Миколаєва із зони проведення АТО і тимчасово окупованої території АР Крим з'явилася завдяки тому, що Миколаївська міська рада виграла грант Програми Євросоюзу. Частина виділених грошей була спрямована на забезпечення дітей дошкільного та шкільного віку з числа переселенців всім необхідним для навчання в повному обсязі: це і одяг, і канцелярські товари, і інше шкільне приладдя.

- Усіх дітей, які цього потребували, ми за літній період оздоровили, - розповів Юрій Гранатуров, - це була ініціатива міської влади, для реалізації якої шукали позабюджетні кошти. Крім того, ми робимо все, щоб створити затишок і комфорт людям, які залишили свої домівки. У нас немає жодної дитини, яка не потрапила б у дитячий садок або спеціалізовані навчальні заклади, якщо в цьому була необхідність.

Виконком міської ради ще у квітні поточного року вніс зміни до рішення «Про організацію відпочинку дітей у 2015 році», що дало можливість оздоровити дітей учасників бойових дій, дітей з числа переселенців у дитячих таборах відпочинку. За бюджетні кошти на відпочинок відправили 68 дітей зазначених категорій. У Миколаєві діти вимушених переселенців проходили лікування на базі відділення реабілітації міської дитячої поліклініки №3. Тут їх забезпечили 5-разовим харчуванням, комплексом медичних процедур, послугами психолога, організували дозвілля. Протягом літнього періоду оздоровили 101 дитину.

В один з останніх днів літніх канікул в «Казці» хлопці та дівчата подивилися святковий концерт і самі стали його учасниками - співали і танцювали разом з артистами. Ну і звичайно, яке ж дитяче свято без солодких частувань! Міська влада подбала і про це: морозива та соку вистачило для всіх маленьких гостей «казкового» містечка.

 

 

 

IMAGE FOLDER (/files/News/skazka)

 

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: