Мапа порталу

Я - за жорсткий контроль! - секретар міськради Тетяна Казакова про харчування в школах і дитсадках Миколаєва

Тетяна Казакова знову порушила питання про необхідність посилення контролю над якістю харчування в навчальних закладах Миколаєва і наполягає на прийнятті та реалізації конкретних кроків в цьому напрямі. Про це йшлося під час робочої зустрічі секретаря міської ради з начальником управління освіти Ганною Личко, директором комунального підприємства по організації харчування в навчальних закладах міста Миколаєва Глібом Новоторовим, директором департаменту міського голови Юлією Литвиновою у вівторок, 25 вересня.
До секретаря міської ради звернулися батьки зі скаргою на організацію харчування в спеціальному навчально-виховному комплексі для дітей зі зниженим зором. Мама одного з школярів вважає, що меню не збалансоване, а якість продуктів залишає бажати кращого.
Тетяна Казакова доручила управлінню освіти міської ради провести перевірку організації харчування в установі. Реакція керівника управління була негайною, Ганна Личко особисто виїхала на місце. За словами начальника міського управління освіти, хоч харчоблок і потребує оновлення, але на кухні чисто і охайно, а страви відповідають меню. Для більш детального вивчення ситуації залучили комунальне підприємство по організації харчування, замовили лабораторне дослідження калорійності продуктів. Результати показали, що всі затверджені норми дотримані, закладені продукти відповідають вартості харчування, яка оплачується з бюджету Миколаєва. Лабораторне дослідження підтвердило необхідний рівень калорійності.
При цьому під час перевірки виявили порушення стандартів ведення документації завідуючою виробництвом. Співробітницю відсторонили від виконання обов'язків у даній установі. У навчальному закладі вже працює новий фахівець, перед яким поставлено певні завдання.
Варто підкреслити принципову позицію секретаря міської ради Тетяни Казакової, яка не раз звертала увагу на те, що міська влада несе відповідальність і повинна жорстко контролювати організацію харчування наших дітей.
На сьогодні розподіл фінансування на харчування здійснюється в співвідношенні 60 на 40, де 40% - вартість послуг, а 60% - продукти.
В ході обговорення Тетяна Казакова доручила управлінню освіти підготувати детальну інформацію про витрати на організацію харчування в спеціальному навчально-виховному комплексі для дітей зі зниженим зором, включаючи адміністративні витрати, оплату комунальних послуг, для перевірки вищевказаного співвідношення.
- Візьмемо конкретну школу, надайте мені витрати по цьому об'єкту. Піднімаючи питання перед депутатським корпусом, я повинна чітко розуміти, як розподілено фінансування, - зазначила секретар міської ради.
Основний акцент під час робочої наради Тетяна Казакова зробила на налагодженні такої системи організації харчування, при якій контроль за процесом надання послуги та якістю продуктів здійснювався б усіма зацікавленими сторонами, ззовні і зсередини. Відповідне завдання поставлене керівникам управління освіти і комунального підприємства по організації харчування в навчальних закладах міста.
Також були представлені попередні результати опитування громадської думки, в рамках якого проведено масове анкетування та опитування громадської думки для оцінки якості харчування в школах і дитсадках міста. Дослідження - один з етапів планомірної роботи департаменту міського голови в даному напрямку.
Секретар міської ради доручила директору департаменту Юлії Литвиновій опублікувати дані матеріали і представити їх громадськості. Опитування проводили за двома напрямками: серед батьків та директорів навчальних закладів у всіх районах Миколаєва. Результати наочно демонструють больові точки системи організації харчування в місті.
Одним з ефективних механізмів контролю стане створення унікального мобільного додатка для смартфонів на базі iOS і Android, яке допоможе стежити за якістю харчування дітей в навчальних закладах міста та дасть можливість включення в цей процес і дітей, і їх батьків. Нагадаємо, що з цією ініціативою секретар міської ради виступила на початку 2018 року. 
- Систему необхідно міняти, - підкреслила Тетяна Казакова. - Харчування наших дітей більше не буде залежати від суб'єктивних факторів! Ми, депутати всіх фракцій, будемо тримати це питання під контролем!

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_9/27092018)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: