Мапа порталу

У міськвиконкомі пройшло чергове засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії

Днями під головуванням заступника міського голови Степанця Юрія Борисовича відбулося чергове засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії за участю заступників адміністрацій районів міста, представників управління ветеринарної медицини в м. Миколаєві, ММУ УМВС України у Миколаївські області, управління з розвитку споживчого ринку Миколаївської міської ради, керівників ринків та супермаркетів міста, а також громадських організацій.

Основне питання, яке розглядалось на засіданні – активізація несанкціонованої торгівлі на території міста та здійснення оперативного контролю, керівництва та координації діяльності органів виконавчої влади, державних служб, підприємств, установ, організацій щодо недопущення занесення та поширення збудника африканської чуми свиней (АЧС) на території міста.

Представник управління ветеринарної медицини в м. Миколаєві проінформував присутніх щодо небезпеки, яка може виникнути внаслідок споживання продукції, придбаної на стихійних ринках. Також на засіданні розглянуто інформацію про заходи, що вживаються в Україні та в м. Миколаєві для ліквідації, локалізації та недопущення розповсюдження збудника АЧС.

В м. Миколаєві відсутні свиногосподарства, свині утримуються тільки в приватному секторі. Ветеринарною службою міста проводяться подвірні обходи приватних домогосподарств населення міста з метою виявлення хворих або підозрілих у захворюванні свиней. З початку року хворих на АЧС та загиблих тварин не виявлено.

За інформацією управління ветеринарної медицини останнім часом в місті значно активізувалась несанкціонована торгівля м’ясом сільськогосподарських тварин. Крім м’яса, на стихійних ринках здійснюється продаж тваринної та рослинної продукції невідомого походження, без наявності відповідних документів, які б засвідчували її безпечність та якість для споживання людиною. Серед реалізуємих товарів – харчова продукція не промислового виробництва, риба браконьєрського лову, продукція тваринного походження іноземного виробництва без наявності відповідного маркування. Всі ці фактори можуть сприяти занесенню на територію міста африканської чуми свиней.

Основними місцями реалізації даної продукції є: вулиці Колодязна, Водопровідна, Крилова, Рюміна, Космонавтів, Електронна, Шкільна, пл. Перемоги та інші.

Учасники наради застерігають мешканців міста ні за яких умов не купувати харчові продукти, особливо тваринного походження, в місцях стихійної торгівлі.

На сьогодні ще зберігається загроза занесення та розповсюдження на території міста африканської чуми свиней.

Заступник міського голови Степанець Юрій Борисович надав доручення заступникам адміністрацій районів міста та звернувся із проханням до працівників органів внутрішніх справ, керівників ринків та супермаркетів міста посилити боротьбу із стихійною торгівлею з метою недопущення занесення та поширення збудника африканської чуми свиней.

При проведенні рейдів щодо припинення стихійної торгівлі на території міста запропоновано органам внутрішніх справ вилучати продовольчі товари та звертатись до судових органів про оперативний розгляд наданих матеріалів.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/chyma)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: