Мапа порталу

Напередодні нового навчального року дітям, які прибули до Миколаєва із зони проведення АТО, вручили шкільну форму та канцтовари

26 серпня школярі та діти дошкільного віку, які прибули до Миколаєва із зони проведення АТО і тимчасово окупованої території АР Крим, отримали в подарунок все, що необхідно до школи: шкільну форму, спортивні костюми, канцелярські товари.

Близько п'ятисот хлопців та дівчат зібрали сьогодні в Будинку вчителя. Їх привітали з наступаючим Днем знань перший заступник міського голови Юрій Андрієнко та заступник мера з гуманітарних питань Євген Шевченко.

Усі подарунки придбані за кошти, отримані в рамках виграного міськвиконкомом гранту Програми ЄС «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні». У грантовому проекті передбачені різні заходи, покликані допомогти вимушеним переселенцям, а їх у місті Миколаєві вже більше 7 тисяч: допомога в навчанні, проживанні, працевлаштуванні. Управління освіти міської ради відповідає за те, щоб всі діти з сімей вимушених переселенців продовжили навчання у школах і дитсадках, були забезпечені всім необхідним.

- Сьогодні був тільки перший захід, - розповів перший заступник міського голови Юрій Андрієнко. - Відповідна робота буде продовжуватися, і вже на вихідних в дитячому містечку «Казка» відбудеться нова зустріч і шкільне приладдя отримають діти, які їх потребують.

У рамках проекту буде виконано поточний ремонт двох групових приміщень в кожному з дошкільних навчальних закладів № 52 і № 141, що дасть можливість розширити кількість місць для дітей вимушених переселенців.

Від імені всіх сімей, які отримали сьогодні допомогу, до міської влади і до миколаївців звернулася Олена Баранченко: «Нам усім доводиться жити в непростий час. Тим важливішим став прояв небайдужості, уваги, турботи до тих, хто зараз потребує допомоги. Тисячі людей були змушені змінити звичне оточення на нові, незнайомі місця проживання. Так і я, як і багато хто, кого я знаю, опинилася в Миколаєві. Зараз, по закінченні року можу з упевненістю сказати, що і керівництво міста, і прості миколаївці завжди простягають нам руку допомоги. Сьогоднішня зустріч є цьому підтвердженням».

 

IMAGE FOLDER (/files/News/shkolnaya)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: