Мапа порталу

ЛШМД підключили до потужного дизель-генератора. Тепер лікарні не страшні перебої з електроенергією

У ЛШМД встановили сучасний потужний дизельний генератор, який здатний у разі аварійного відключення електрики забезпечити усі операційні лікарні електроенергією. І тепер ця медустанова не залежить від примх погоди і можливостей енергетиків - в її операційних і палатах завжди буде світло, незважаючи ні на що.

Сьогодні, 21 серпня, керівник міста Юрій Гранатуров презентував чудо-агрегат, який важить, між іншим, біля 10 тонн, через що для генератора довелося окремо робити фундамент.

Юрій Гранатуров сказав:

- Лікарня швидкої медичної допомоги - ургентна. Півмільйонне місто і Миколаївську область вона забезпечує повністю системою екстреної та оперативної допомоги, практично у всіх областях медицини, там роблять найскладніші порожнинні, нейрохірургічні, травматологічні операції. Вона працює цілодобово. Ми живемо в умовах, коли бувають технічні збої і відбуваються відключення електроенергії. Лікарня довгий час не мала дизельного генератора, який міг би забезпечувати повністю безперебійну роботу всіх операційних блоків, усіх необхідних ургентних служб, генератор був всього на 75 кВт, старенький, який не давав можливості нормально працювати при так званих віялових відключеннях. Це просто загрожувало життю тих людей, які потребували екстреної допомоги. Цього року ми усі лікарняні установи забезпечуємо найнеобхіднішим у повному обсязі. І вибудовуємо пріоритети. Для нас головний пріоритет - людське життя, важливіше якого немає нічого. Тому було придбано цей дизель генератор, потужність його 275 кВт. Фактично  він відповідає усім енергопотребам лікарні у період повного відключення від системи стаціонарної подачі електроенергії. І лікарня може абсолютно спокійно безперебійно виконувати свою головну задачу - рятувати життя людей.

За словами Юрія Гранатурова, генератор та роботи з його монтажу обійшлися в 1 млн. грн. Міський голова подякував меценатам – керівництву завода «Екватор», фірмі «Техноторг-Дон» і заводу залізобетонних виробів,   які надавали допомогу у транспортуванні, налагодженні, монтажу обладнання.

Олександр Дем'янов, головлікар ЛШМД, подякував меру за такий подарунок. «Сьогоднішній захід - це мрія трьох років. Почалася ця епопея у 2012 року. На жаль, усі перипетії, які були, відсували реалізацію цього проекту. Але на сьогоднішній день завдяки наполегливості міського голови, міської влади, начальника управління охорони здоров'я мрія збувається», - розповів Олександр Євгенович.

За його словами, старий генератор забезпечував електроенергією лише дві операційні, дві реанімаційні палати. Його будуть продовжувати використовувати – він буде забезпечувати енергопостачання харчоблоку, бухгалтерію, що важливо при переході на електронну систему господарювання, патологоанатомічний підрозділ лікарні. Новий генератор буде забезпечувати електроенергією усі операційні, реанімаційні та діагностичні відділення, ліфти тощо.

Після цього новий генератор ввели в експлуатацію.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/bsmp)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: