Мапа порталу

У мерії не задоволені темпом інвентаризації колодязів інженерних мереж і внесення інформації про них до містобудівного кадастру

У понеділок, 9 липня, під час апаратної наради за участі заступників міського голови та керівників районних адміністрацій голова адміністрації Заводського району Віктор Дмитрук порушив питання щодо інвентаризації колодязів інженерних мереж і внесення інформації про них до містобудівного кадастру.

Він нагадав, що така робота повинна проводитися відповідно до рішення міської ради «Про вжиття заходів щодо здійснення контролю за станом колодязів інженерних мереж в місті Миколаєві», що прийнято в квітні 2017 року. Однак, на думку Віктора Дмитрука, темп її виконання залишає бажати кращого.

При цьому він зазначив, що інвентаризація дала б місту низку переваг. Зокрема, інформація про такі колодязі була б внесена на електронну карту, розміщену в мережі Інтернет, що дозволило б міській владі підвищити відповідальність підприємств-балансоутримувачів за стан свого майна.

- Якби це рішення було виконано в повному обсязі, то нам достатньо було б просто зайти на сайт, дізнатися про власників колодязів. Таким чином, ми змогли б підвищити відповідальність за порушення норм утримання колодязів інженерних мереж, - сказав Віктор Дмитрук.

Зі свого боку, директор КП «Миколаївводоканал» Борис Дуденко зазначив, що підприємство займається інвентаризацією комунікаційних колодязів, однак їх кількість настільки велика, що вкластися у встановлені терміни «Миколаївводоканал» просто не може.

- Цим питанням ми планомірно займаємося, для цього виділені спеціальні бригади, - сказав Борис Дуденко. - Але у нас найбільша кількість колодязів. Ми маємо по місту понад 60 тисяч колодязів інженерних мереж. Тому виконати це рішення у встановлені терміни неможливо. Наприклад, у нас була пілотна зона по Заводському району, там інвентаризацією ми займаємося півтора року. Але, на жаль, комунікації досі не нанесені на карту.

Крім того, як стало відомо в ході апаратної наради, деякі підприємства взагалі відмовилися виконувати зазначене рішення міської ради. 

У підсумку, обговоривши це питання, перший заступник міського голови Володимир Криленко дав доручення підготувати на адресу підприємств, на балансі яких знаходяться колодязі інженерних мереж, листи з вимогою прискорити роботу щодо інвентаризації таких об'єктів і внесення інформації про них до містобудівного кадастру.

 

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_7/090718)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: