Мапа порталу

З 1 липня вартість проїзду в маршрутках зміниться. За умови, якщо в автобусах будуть працювати GPS-трекери

У п'ятницю, 22 червня, відбулося засідання виконкому міської ради, в ході якого обговорили проект рішення «Про встановлення тарифів на перевезення одного платного пасажира і багажу в м.Миколаєві автобусами, які здійснюють пасажирські перевезення в режимах руху «маршрутного таксі» та «звичайний».

В ході обговорення Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич нагадав присутнім, що відповідно до затвердженої формули були проведені розрахунки вартості проїзду в пасажирських автобусах Миколаєва, за результатами яких був запропонований новий тариф на пасажирські перевезення. Оновлені цифри можна було спостерігати на екрані.

Крім того, мер зазначив, що на даний момент для Миколаєва розробляється транспортна модель, яка дозволить оптимізувати процеси в сфері пасажирських перевезень.

- Миколаїв є першим в Україні містом, яке за бюджетні кошти замовило розробку транспортної моделі - План стійкою міської мобільності в місті Миколаєві. Усі інші чекають кредитних і грантових коштів. Ми ж цю роботу вже розпочали. Результати будуть у вересні-жовтні, - сказав Олександр Сєнкевич.

Віце-мер Сергій Диндаренко зазначив, що останній раз вартість проїзду в маршрутках змінювалась в березні 2015 року. При цьому він звернув увагу присутніх на те, що відповідно до нормативно-правової бази підприємства-перевізники можуть звернутися з проханням переглянути діючий тариф, якщо змінилися умови виробничої діяльності та реалізації послуг, які не залежать від господарської діяльності перевізника, в тому числі, при зміні вартості палива більш ніж на 10 відсотків.

Після цього Сергій Диндаренко ознайомив всіх з даними щодо динаміки зміни вартості палива, надані головним управлінням статистики в Миколаївській області. Дані свідчать про те, що ціна на паливо значно підвищилася.

- У січні 2016 року газ коштував 8,76 грн., в квітні 2018 року - 12,45 грн., в  січні 2016 року бензин А 95 коштував 19,53 грн., в квітні 2018 року - 29,54 грн., - зазначив заступник міського голови.

У свою чергу, начальник управління транспортного комплексу, зв'язку та телекомунікацій Олег Манушевич розповів, що підвищення вартості за проїзд в пасажирських автобусах дасть можливість повернути на маршрути транспорт, який підприємства виставили на продаж.

- Близько 10 відсотків рухомого складу повернеться на маршрути. Тобто зможемо збільшити його кількість. Крім того, повернуться кращі транспортні засоби, які виставили на продаж. Тому покращиться якість автобусів, - сказав Олег Манушевич.

Після цього мер Олександр Сєнкевич запропонував винести розглянутий проект рішення виконкому міськради на голосування, зазначивши, що якщо він буде підтриманий, підприємства-перевізники повинні забезпечити роботу в автобусах GPS-трекерів, що дасть змогу більш якісно контролювати роботу маршруток  (на даний момент вони відключені через відсутність у перевізників коштів на їх обслуговування). Якщо протягом 5 днів цього не станеться  - він накладе вето на рішення.

А чи працює в маршрутках таке обладнання, перевірить комісія, до якої увійшли представники громадських організацій та управління транспортного комплексу, зв'язку та телекомунікацій.

У підсумку виконком міськради підтримав проект рішення «Про встановлення тарифів на перевезення одного платного пасажира і багажу в м.Миколаєві автобусами, які здійснюють пасажирські перевезення в режимах руху «маршрутного таксі» та «звичайний».

Таким чином, в Миколаєві з 1 липня вартість проїзду в пасажирських автобусах складе: на маршрутах до 10 км - не більше 4 грн., понад 10 км - не більше 5 грн. А для маршрутів, що ведуть в Матвіївку і Велику Корениха - не вище 6 грн., для маршрутів, що ведуть у Малу Корениху - не більше 7 грн.

  

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_6/220618_2)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: