Мапа порталу

Маршрутки під прицілом

5 серпня міські служби за участю представників Укртрансінспекції провели рейд, мета якого - перевірити, в якому технічному стані перебувають маршрутки, чи всі документи, необхідні для здійснення пасажирських перевезень, є у водіїв. Керував перевіркою в.о. віце-мера Юрій Степанець, який особисто оглядав пасажирський транспорт, перевіряв наявність вогнегасників, шляхових листів, роботу диспетчерської.

Учасники рейду побували на кінцевих зупинках автобусів, що курсують за маршрутами №№ 56, 16, 3, 89, а також нагрянули на Сортировку, де відстоюється пасажирський транспорт, обслуговуючий маршрути №№ 21, 50, 51, 8 тощо.

Треба сказати, що ревізори зафіксували незначні порушення. На двох автобусах, які курсують за маршрутом № 56, була «лиса» гума. Їх взяли на олівець. Також у одного автобуса маршруту № 3 не працював аварійний вихід - його зняли з маршруту. Були невеликі питання з оформлення водіїв та дотримання режиму роботи і відпочинку.

  У цілому ж у маршрутках були вогнегасники, шляхові листи складені правильно, аварійні двері працювали. Крім того, були документи, що дозволяють перевозити пасажирів. Салон машин був у більш-менш придатному стані, нетверезі водії не траплялися.

Юрій Степанець підбив підсумки рейду:

- Технічний стан оглянутих сьогодні машин був більш-менш пристойним. Єдине: ми зробили сьогодні по двох машинах зауваження з приводу необхідності заміни гуми - видно, що вона досить таки зношена. І одну машину ми зняли з маршруту - у неї не відкривалися задні двері, а це впливає на безпеку. Починали ми з Намиву, були ми на старому залізничному вокзалі, остання наша зупинка - новий залізничний вокзал. Ми знаємо, що на Сортировці машин маса стоїть. Але «сарафанне» радіо, мабуть, добре працює. Тому на момент перевірки автобусів було небагато. Водії маршруту № 51 пропали різко чомусь. Двадцять першого маршруту я не бачив практично, тільки друга машина під'їхала. Мабуть, у водіїв є ще якась боязнь наших перевірок. Але я хочу всіх заспокоїти і сказати, що якщо з машиною все гаразд, вона технічно справна, якщо всі документи у водія в порядку, якщо він пройшов лікаря, техогляд на підприємстві, то ніяких претензій, звичайно, ми висувати не будемо.

«Ми не підходимо до питання проведення рейдів однобоко. Ми виїжджали рано-вранці на автобусні бази, де проходять техоглядом машини і медогляд водії. Ми вдень ??виїхали на кінцеві зупинки маршруток подивитися, який технічний стан транспортних засобів, чи дійсно є відмітки лікаря і техніка у документах водія, які документи у нього є на право перевезення. Також ми плануємо рейди проводити і ночами, щоб перевірити режим роботи маршруток, адже є маса скарг городян з віддалених районів Миколаєва з приводу того, що маршрутки о 8-9 вечора припиняють свою роботу. Ми системно будемо, не попереджаючи перевізників, проводити такі рейди. Ми робимо свої висновки. Усе це буде мати значення при укладанні договорів на перевезення», - підкреслив Юрій Борисович.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/rejd050815)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: