Мапа порталу

У Миколаєві відкрили меморіальну дошку на честь видатного українського живописця Андрія Антонюка

У понеділок, 16 квітня, у Миколаєві відбулось урочисте відкриття меморіальної дошки на  честь видатного українського живописця, лауреата Національної премії України ім. Тараса Шевченка, народного художника України Антонюка Андрія Даниловича. Пам’ятний знак прикрасив фасад Будинку художника по пр. Центральному, 96, у якому видатний митець прожив 34 роки, з моменту переїзду до Миколаєва.

Вшанувати пам’ять Андрія Антонюка зібралися представники органів місцевої влади, обласних та міських закладів культури, творчих спілок, громадськості, засобів масової інформації, рідні художника та небайдужі городяни.

Із вітальним словом до присутніх звернувся Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич, який зазначив, що Андрій Антонюк належить до славетної когорти видатних митців, які прославляли Миколаїв на увесь світ.

- Меморіальна дошка є доказом того, що у Миколаєві своїх героїв пам'ятають, шанують і будуть передавати пам'ять про них майбутнім поколінням. Андрій Антонюк - це надбання Миколаївщини, так само, як і надбання всього світу, - наголосив Олександр Сєнкевич.

Теплі слова про миколаївського митця були сказані і його другом, директором Миколаївського художнього музею імені В.В.Верещагина Сергієм Росляковим. Особистими спогадами про  художника поділилися поет та публіцист Дмитро Кремінь, заслужений діяч мистецтв України Олег Приходько.

Замовником виготовлення меморіальної дошки виступало управління з питань культури та охорони культурної спадщини  Миколаївської міської ради. В мраморній дошці, авторами та виконавцями якої є заслужений художник України Володимир Бахтов  та дизайнер Віктор Покосенко, використані мотиви творів Андрія Антонюка.

Нагадаємо, 24 листопада, виконком міської ради одноголосно погодив рішення про встановлення меморіальної дошки на знак вшанування пам’яті видатного митця, Народного художника України Андрія Антонюка.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/2018/2018_4/16042018_5)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: