Мапа порталу

Ранковий рейд по підприємствах-перевізниках показав, що не всі «маршрутки» зможуть продовжити курсувати містом

Сьогодні, 29 липня, в.о. заступника міського голови Юрій Степанець, працівники міського управління з питань транспортного комплексу, зв'язку та телекомунікацій та представники ЗМІ о 5 годині ранку нагрянули на сумно відоме підприємство «Авто-віола плюс» без запрошення, щоб на власні очі переконатися, як і в якому стані випускають маршрутні таксі на лінію.

У таку ранню годину гостей тут не чекали. Водії заметушилися, поспішили приступити до роботи. Маршруткам вже треба  виїжджати, а техогляд пройти вони не можуть: механіка немає. Чи то він ще не дійшов до роботи, чи то займався важливішими справами - це так і не вдалося з'ясувати. Підозри про недостатність професіоналізму механіка виникли після декількох питань. Юрій Степанець не зміг отримати чітких відповідей на звичайні питання за нормативами техстану автомобілів, не вдалося дізнатися і про те, яка ж освіта у механіка. Члени рейду не випустили на лінію маршрутки з «лисою» гумою, з несправним двигуном, без заднього трафарету, бейджиків і квитків, а також із задимленим салоном.

Медсестра на робочому місці, і в журналі медоглядів вже якісь підписи, але чомусь без прізвищ водіїв ... З приводу якості медичної перевірки в учасників рейду теж виникли сумніви, виходячи з побаченого, на підприємстві не вистачає коштів для перевірки водіїв на алко-тест .

- Більше 50 відсотків транспорту, який ми подивилися, знято з маршруту з технічних недоліків. Це і «лиса» гума, це витоки масла з двигуна, тобто ті недоліки, які можуть вплинути на поведінку машини на дорозі, - розповів Юрій Степанець за підсумками перевірки підприємства.

У результаті сьогодні більше половини маршрутних таксі «Авто-віола плюс» фахівці управління транспорту не випустили на міські магістралі.

На підприємстві «ТФТ» справи йшли краще. Професіоналізм і якість роботи механіка та медичного працівника не викликали сумнівів. Підприємство оснащено різними приладами для оцінки стану водіїв і автобусів. Всі авто чітко проходили перевірку над ямою, туди спустився і Юрій Борисович Степанець, щоб особисто переконатися у справності транспорту. І все ж кілька таксі члени рейду сьогодні не випустили. До технічного стану транспорту практично питань не було. У деяких машинах відсутні вогнегасники.

 - Ми будемо періодично перевіряти всі підприємства силами наших фахівців. Можливо, коли-небудь і громадськість підключиться до роботи в рейдах. І в майбутньому при укладанні договорів ми всі зафіксовані факти врахуємо, - сказав Юрій Степанець. - На сьогодні тих порушень, які ми бачили на «Авто-віола плюс», достатньо для розірвання договору. Ми повинні розуміти, перш ніж розірвати договір, потрібно мати транспорт, щоб заповнити цю нішу, бо ми не можемо залишити місто без громадського транспорту. Ймовірно, поки ми знімемо з маршруту технічно несправні машини. Дочекаємося висновків слідства по аварії на вул. Дзержинського і обов'язково вживемо заходів.

Міський голова Юрій Гранатуров вважає, що маршрутні таксі місту потрібні, але вони повинні бути безпечними і комфортабельними:

- Треба змінити логістику, відрегулювати режим руху, треба розібратися з тим, які маршрутки знаходяться в поганому технічному стані і становлять небезпеку для життя пасажирів, треба визначити, які водії є небезпечними учасниками дорожнього руху. На жаль, останнім часом занадто багато не тільки нарікань, але і випадків, у тому числі один - трагічний, - вважає мер Юрій Гранатуров.

На сьогоднішній рейд в телефонному режимі працівники транспортного управління запрошували представників громадськості - членів робочої групи з проведення перевірок дотримання вимог чинного законодавства при наданні послуг з перевезення пасажирів, але, на жаль, в обумовлений час і місце ніхто не прийшов. 

 

IMAGE FOLDER (/files/News/182)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: