Мапа порталу

Місто хоче розвивати Миколаївський аеропорт

Міська влада готова взяти на баланс цілісний майновий комплекс Миколаївського аеропорту і у підсумку зробити з нього сучасне та успішне підприємство. Про це сьогодні у ході засідання виконкому міськради сказав мер Миколаєва Юрій Гранатуров.

За словами керівника міста, наш аеропорт має великий потенціал і хороші перспективи стати одними з основних повітряних воріт на півдні України. Юрій Гранатуров надав доручення створити робочу групу, яка зайнялася б питаннями прийняття на баланс міста цілісного майнового комплексу аеропорту і його розвитком. Мер розповів:

- Перший бізнес-план розвитку аеропорту вже розроблений. Наступного тижня, максимум через тиждень сюди приїдуть інвестори, які мають великий досвід відродження та реконструкції аеропортів.

«Я готовий сьогодні розглянути питання і дати згоду на прийняття цілісного майнового комплексу аеропорту до міської комунальної власність. Місто цілком у змозі взяти на себе створення нового комунального підприємства, прийняти повністю його майно, зі станом якого далеко не все так погано, як здавалося на перший погляд», - додав Юрій Гранатуров.

За словами керівника міста, інвестор за свої кошти буде займатися перетворенням аеропорту у транспортно-логістичний центр з розвитком відповідної інфраструктури. Наш аеропорт має хороші шанси на відродження, а ряд інвесторів зацікавлений у цьому.

«Аеропорт по інвестиційному проекту буде обслуговувати до 600 тис. пасажирів і 120 тис. тонн вантажів на рік», - підкреслив Юрій Гранатуров.

Відроджений аеропорт Миколаєва може запрацювати вже в травні-червні наступного року.

 

IMAGE FOLDER (/files/ispolkom240715)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: