Мапа порталу

Миколаїв і США шукають шляхи розширення співробітництва

 

Сьогодні у мерії відбулася зустріч міського голови Юрія Гранатурова з дипломатами Економічного відділу Посольства США в Україні паном Леррі Піксою і паном Деніелом Нібаргером. У ході бесіди обговорювався стан та перспективи двостороннього співробітництва.

Юрій Гранатуров тепло привітав наших гостей, зазначивши, що Миколаїв завжди відкритий для всіх, хто прагне налагодити дружні, взаємовигідні відносини. «Наші двері завжди відкриті для всіх, хто готовий до взаємовигідної співпраці. Ми раді нашим гостям і прагнемо створити комфортні умови для інвесторів», - сказав Юрій Ісайович.

Юрій Гранатуров розповів, що наше місто - корабельна столиця колишнього Радянського Союзу, де будувалася основна частина бойових і цивільних суден колишнього СРСР. Керівник міста підкреслив, що сьогодні Миколаїв - потужний промисловий центр півдня України, де розвинене машинобудування, кольорова металургія, харчова та переробна промисловість. Мер зазначив, що у Миколаєві розташовані такі відомі заводи і підприємства, як Зоря-Машпроект, МГЗ, Екватор, Лакталіс-Миколаїв, Янтар, Нібулон тощо.

Також Юрій Гранатуров підкреслив, що сьогоднішній рівень економічного співробітництва Миколаєва та США показує певну зацікавленість сторін. Так, за словами керівника міста, одним з найважливіших і великих інвесторів для Миколаєва є американська компанія «Bunge», яка реалізує проект загальною вартістю в 170 млн. дол. США. Також компанія PepsiCo є найбільшим акціонером і власником підприємства «Сандора». «Миколаївська міська рада має успішний досвід співпраці з американським агентством USAID LINK при розробці концепції індустріального парку та стратегії Миколаєва на 2006-2010 роки», - додав Юрій Ісайович.

Мер Миколаєва Юрій Гранатуров підкреслив, що міська влада прагне створити сприятливий клімат для інвесторів, у місті діє програма залучення інвестицій.

Юрій Ісайович розповів:

- Виконавчий комітет Миколаївської міської ради сформував інвестиційний портфель, до якого увійшли інвестиційні проекти, спрямовані на розвиток різних сфер життя міста. Цей інвестиційний портфель був направлений до дипломатичних представництв іноземних держав. Крім того, в місті діє Програма залучення вітчизняних та іноземних інвестицій в Миколаїв на період до 2017 року, метою якої є створення умов для модернізації економіки та забезпечення сталого соціально-економічного розвитку Миколаєва.

 

IMAGE FOLDER (/files/News/169)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: