Мапа порталу

У Миколаєві мають намір створити індустріальний парк «Енергія»

Міська влада планує створити індустріальний парк «Енергія» і затвердити концепцію його розвитку. Про це мова йшла у вівторок, 17 січня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань промисловості, транспорту, енергозбереження, зв'язку, сфери послуг, підприємництва та торгівлі.

- Створення індустріального парку є одним із заходів, які включені до програми «Теплий Миколаїв». Протягом року ми працювали над цим питанням. Індустріальний парк створюється в кілька етапів. Після проходження реєстрації в Міністерстві економіки за участю депутатського корпусу визначається керуюча компанія. На даному етапі ми виносимо два рішення. Перше рішення пов'язане із затвердженням проекту землеустрою. Друге рішення направлено на створення індустріального парку та затвердження його концепції, - сказав віце-мер Олександр Омельчук.

Директор Центру енергоефективності Юрій Гусаков нагадав, що індустріальний парк є територією, в межах якої учасники можуть здійснювати свою діяльність і отримувати преференції, передбачені законодавством. За його словами, процес управління індустріальним парком «Енергія» буде виглядати наступним чином: він буде управлятися міською радою через керуючу компанію.

- Чим же цікавий індустріальний парк для потенційних інвесторів? В першу чергу, він цікавий скасуванням ввізного мита на імпортне обладнання, преференціями при облаштуванні території, звільненням від пайової участі в розвитку інфраструктури. Крім того, до території, де розташовується індустріальний парк, вже підведені комунікації, - сказав Юрій Гусаков, зазначивши, що Миколаїв має вигідне географічне розташування, що викликає додатковий інтерес у інвесторів.

Але дивіденди від створення індустріального парку можуть отримати не тільки інвестори. Від реалізації такого проекту свої вигоди отримає й місто. Так, наприклад, за 6 років в Миколаєві можуть створити близько 1800 робочих місць, а надходження до міського бюджету від єдиного соціального внеску можуть скласти майже 30 млн.грн. Крім того, створення індустріального парку стимулюватиме розвиток споживчого ринку та суміжних галузей.

Вислухавши доповідачів, члени комісії підтримали ідею створення індустріального парку «Енергія» і рекомендували винести проект рішення «Про створення індустріального парку «Енергія» і затвердження концепції його розвитку» на розгляд сесії міської ради.

 

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/170118_2)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: