Мапа порталу

“Результати перевірки ДСНС ще раз засвідчили, що стан пожежної безпеки у навчальних закладах - вкрай важливе та невідкладне питання”, - Євген Шевченко про кроки міської влади щодо посилення заходів пожежної безпеки у закладах соціально-гуманітарної сфери міста

У понеділок у Миколаївській міській раді відбувся брифінг заступника Миколаївського міського голови Євгена Шевченка, в ході якого він поінформував громадськість  про стан пожежної безпеки у навчальних закладах, оприлюднив інформацію про стан виконання міського бюджету у соціально-гуманітарній сфері та відповів на питання представників ЗМІ щодо підготовки міської влади до новорічних свят.

Зазначимо, що згідно з приписами Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій найбільш затратними заходами, які потребують значних капіталовкладень, є облаштування автоматичної пожежної сигналізації у навчальних закладах, обладнання блискавкозахисту та обробка вогнегасним розчином дерев’яних конструкцій.

На виконання зазначених робіт у 7 навчальних закладах необхідно 8 млн 394 тис. 620 грн.

- На облаштування автоматичної пожежної сигналізації у 7 навчальних закладах замовлено виготовлення проектно-кошторисної документації на суму 257 тис. грн. Вона буде виготовлена до кінця 2017 року.  Усього для облаштування сигналізації необхідно передбачити у бюджеті на 2018 рік 6 млн 292 тис. 620 грн., - розповів Євген Шевченко.

За словами Євгена Шевченка, на даний момент ведеться робота по придбанню протипожежних дверей, які будуть встановлені до кінця поточного року.

- До кінця року можливо без проекту та незважаючи на погодні умови виконати обробку вогнегасним розчином дерев’яних конструкцій у п’яти закладах, які того потребують. На обробку необхідно 460 тис. грн. Крім того, на виготовлення проектно-кошторисної документації для облаштування блискавкозахисту необхідно 145 тис. грн. Також вивчаємо питання щодо встановлення тривожної конопки, але на її облаштування теж необхідна проектно-кошторисна документація та експертиза. Решта недоліків, які стосуються розсувних грат, страхування пожежної групи, проходження пожежного мінімуму відповідальними за пожежну безпеку, забезпечення засобами індивідуального захисту в основному виконано, - зазначив Євген Шевченко.

В ході брифінгу віце-мер також підкреслив, що управлінням освіти порушено клопотання перед в.о. міського голови - секретарем Миколаївської міської ради Тетяною Казаковою, заступниками міського голови з гуманітарних питань, фінансових питань та головою постійної комісії з питань економічної і інвестиційної політики, планування, бюджету, фінансів та соціально-економічного розвитку щодо виділення у 2018 році з міського бюджету 99 млн 686 тис. на обладнання автоматичної пожежної сигналізації та проведення заходів  щодо посилення пожежної безпеки.

Крім того, в бюджеті вже передбачено 810 тис. грн на виготовлення проектно-кошторисної документації для облаштування сигналізації у 35 навчальних закладах (у 21 школі, 10 дошкільних навчальних закладах та 4 професійних навчальних закладах).

Зазначимо, що депутати міської ради підтримали рішення  щодо виділення 20 млн. грн на зазначені роботи.

Також у ході брифінгу Евген Шевченко доповів про  про стан виконання міського бюджету у соціально-гуманітарній сфері: станом на 1 грудня цей показник складає 95%.

- За 2017 рік в соціально-гуманітарній сфері Миколаєва освоєно 95% бюджетних коштів. Станом на 1 грудня за галузевим принципом в соціально-гуманітарній сфері відсоток освоєння бюджетних коштів управлінням освіти Миколаївської міської ради становить 94,9%, управлінням охорони здоров’я - 96,7%, департаментом праці та соціального захисту населення - 97,8%, управлінням культури та охорони культурної спадщини - 92,4%, управлінням фізичної культури і спорту - 96,7%. Результати надані з урахуванням усіх поточних робіт, - резюмував Євген Шевченко.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

 

 

IMAGE FOLDER (/files/News/04122017_4)

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: