Мапа порталу

Депутати міськради надали згоду на прийняття до комунальної власності міста спортмістечка в парку «Перемога»

Профільна комісія та сесія ММР погодили внесення та доповнення до рішення міської ради від 13.09.2017 року №24/7 «Про розгляд питань щодо прийняття об’єктів нерухомого майна до комунальної власності».

image

У четвер, 30 листопада, перед сесійним засіданням постійна комісія міськради з питань місцевого самоврядування погодила питання надання згоди на прийняття до комунальної власності нерухомого майна держвласності – нежитлових будівель спортивного містечка по проспекту Героїв України, 4, які перебувають на балансі МНУ імені В.О. Сухомлинського та розташовані на земельній ділянці за адресою: проспект Героїв України,4, із зобов’язанням використовувати нижчезазначені об’єкти нерухомого майна за цільовим призначенням та не приймати будь-яких рішень, які призведуть до зміни власника вказаної ділянки.

Для обговорення зазначеного питання члени комісії запросили радника міського голови Ігор Смородінов, який пояснив, що спортивне містечко складається з двох об’єктів, зазначені в реєстрі як нежитлові будівлі спортивного комплексу, готовність об’єктів – 96% (більшість споруд прийняті в експлуатацію), серед яких: адміністративна побутова будівля, вбиральня, фехтувальна зала, трансформаторна підстанція, Алея олімпійської слави, тренажерний та спортивний майданчик.

Як зазначив, Ігор Смородінов, право власності  на будівлі, які розташовані на території адреси проспект Героїв України, 4, належить Міністерству освіти України, всі ж споруди, які мають іншу адресу з дробом, не належать міністерству.

image

image

image

Комісія поцікавилася, яким чином така кількість об’єктів зареєстрована на одну адресу, тому член комісії Олена Кісельова запропонувала змінити формулювання проекту рішення та присвоїти кадастрові номери для кожної земельної ділянки, «так можливо буде визначити певну ділянку розміщених об’єктів на території Парку «Перемога»».

За пропозицією Олени Кісельової, на завершення обговорення зазначеного питання, постійна комісія підтримала проект рішення з наступним формулюванням: «надати згоду на прийняття до комунальної власності нерухомого майна держвласності… за умови заборони зміни цільового та функціонального призначення спортивних будівель та споруд та обмеження ММР на прийняття рішень та укладання договорів і угод, що приводять або можуть привести до зміни власника в особі територіальної громади міста Миколаєва…», замість формулювання: «…із зобов`язанням використовувати об’єкти нерухомого майна за цільовим призначенням та не відчужувати в приватну власність, у відповідності до вимог чинного законодавства».

Контроль за виконанням рішення покладено на постійні комісії з питань ЖКГ; архітектури; першого заступника міського голови Андрія Дадівєріна; заступника міського голови Юрія Степанця.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Пізніше, за пропозицією депутата ММР Олени Кісельової, вказане питання було включено до порядку денного 29-ої сесії міськради.

«Це декларативне рішення, яке закріплює статус будівель і споруд в парку «Перемога» за спортивними спорудами», - пояснила Олена Кісельова.

Нагадаємо, що вищезазначеній земельній ділянці був призначений кадастровий номер.

В результаті обговорення на сесії, 34 депутати підтримали проект рішення. 

 

 

Більше фото за посиланням 

Інформація управління апарату ММР


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: