Мапа порталу

Комісія з питань ЖКГ проконтролює стан та ремонт плавних з'їздів в місті, призначених для людей з особливими потребами

Постійна комісія ММР з питань ЖКГ контролюватиме хід ремонтних робіт та будівництва плавних з’їздів, призначених для пересування людей з особливими потребами.

image

У вівторок, 28 листопада, на адресу постійної комісії з питань ЖКГ, комунальної власності та благоустрою міста звернулася громадська організація «Миколаївській міський фізкультурно-оздоровчий клуб інвалідів «ВІКТОРІЯ»» з проханням винайти можливість облаштувати тротуарну мережу по вулиці Шосейній (з обох боків) від проспекту Центрального до вулиці Нікольської плавними з’їздами для маломобільних груп населення.

«Всі спортсмени та члени нашого клубу живуть у різних районах міста, та мають  значні фізичні обмеження. Але, на жаль, через відсутність заїздів на тротуари по всій вулиці Шосейній добиратися до ФОК інвалідів «ВІКТОРІЯ» їм дуже складно. Постійно приходиться пересуватися по проїжджій частині, що є дуже небезпечним для нашого життя та долати всілякі перепони. Відсутність доступної тротуарної мережі – є прямим порушенням прав людей з інвалідністю на вільне пересування, що гарантується КУ, ратифікованою Україною Конвенції ООН «Про права інвалідів» та ЗУ «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні», - говориться в зверненні на адресу комісії з питань ЖКГ ГО ММ ФОК інвалідів «ВІКТОРІЯ».

В оздоровчому клубі займається майже 200 осіб, крім того, дорога за вказаною адресою не відповідає задовільному стану, за словами позаштатного радника міського голови з питань вирішення проблем осіб з особливими потребами Ольги Виноградової, «постійно перекопана».

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

На завершення обговорення вказаного питання, за пропозицією члена комісії Ігоря Копійки, комісія рекомендувала департаменту ЖКГ ММР та адміністрації Заводського району: перевірити стан дороги по вулиці Шосейній, включити зазначену адресу до плану проведення ремонтних робіт на 2018 рік; директору департаменту ЖКГ - проконтролювати виконання рекомендації профільної комісії.

Також за пропозицією члена комісії Олексія Лєпішева, було рекомендовано департаменту ЖКГ ММР: представити комісії програму щодо вирішення цього питання, та при формуванні міського бюджету на 2018 рік звернути увагу на будівництво тротуарів та плавних з’їздів для повноцінного пересування людей з особливими потребами.

Крім того, постійна комісія прийняла рішення звернутися до керуючого справами виконавчого комітету Миколаївської міської ради Вадима Степаненко з проханням відрегулювати двері ліфтів, які встановлені в приміщенні міськради. Як розповіла Ольга Виноградова, кабіна є занадто вузькою для в`їзду та перебування там людини в інвалідному візку.  

 

Інформація управління апарату ММР


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: