Мапа порталу

У Миколаєві запроваджують систему енергоменеджменту та енергомоніторингу в бюджетній сфері

У Миколаєві запроваджують систему енергоменеджменту та енергомоніторингу в бюджетній сфері. Таке рішення сьогодні, 24 листопада, погодив виконком міської ради за поданням департаменту енергозбереження та впровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради.

Рішення прийнято, щоб забезпечити ефективне використання паливно-енергетичних ресурсів у бюджетній сфері міста Миколаєва та з метою реалізації Європейської ініціативи «Угода мерів», Меморандуму про партнерство щодо запровадження енергетичного менеджменту для підвищення енергетичної ефективності будівель бюджетних установ, що фінансуються за рахунок коштів місцевого бюджету, укладеного між Державним агентством з енергоефективності та енергозбереження України та територіальною громадою міста Миколаєва.

Директор департаменту Вячеслав Булах повідомив, що розроблено Положення про запровадження системи енергоменеджменту та енергомоніторингу в бюджетній сфері м. Миколаєва. У ньому йдеться про формування комплексного підходу щодо ефективного впровадження енергетичного менеджменту та налагодження ефективної роботи з інформаційною системою моніторингу споживання паливно-енергетичних ресурсів на об’єктах бюджетної сфери міста Миколаєва.

Безперервне функціонування системи енергоменеджменту та енергомоніторингу в м. Миколаєві включає оперативний контроль та аналіз показників енергоефективності, а також моніторинг реалізації енергоефективних проектів. Для цього у виконавчих органах Миколаївської міської ради, комунальних установах, підприємствах та організаціях будуть призначені енергоменеджери, відповідальні за збір та внесення до інформаційної системи моніторингу щоденної інформації про споживання енергоносіїв на об’єктах бюджетної сфери, а також за дотримання дисципліни їх споживання.

Відповідальним за запровадження в місті Миколаєві системи енергоменеджменту та здійснення моніторингу споживання енергоносіїв об’єктами бюджетної сфери, що фінансуються за рахунок коштів міської ради, комунальними установами, підприємствами та організаціями визначено департамент енергетики, енергозбереження та запровадження інноваційних технологій Миколаївської міської ради.

Відділ інформаційного забезпечення міської ради

IMAGE FOLDER (/files/News/enermen)

 

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: