Мапа порталу

Миколаївська міська рада та її виконавчі органи висловлюють глибокі співчуття рідним та близьким ГРИЦАЯ ЮРІЯ ОЛЕКСАНДРОВИЧА з приводу його смерті

Миколаївська міська рада та її виконавчі органи висловлюють глибокі співчуття рідним та близьким ГРИЦАЯ ЮРІЯ ОЛЕКСАНДРОВИЧА з приводу його смерті.

ЮРІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ - учасник бойових дій Другої світової війни, Почесний громадянин міста Миколаєва. Народився у 1925 році, пішов у армію, коли йому не було ще й вісімнадцяти. У роки Другої світової війни пройшов пів-Європи: звільняв Болгарію, Румунію, Угорщину, Австрію. Нагороджений двома орденами Червоної Зірки, орденом Вітчизняної війни II ступеня, орденом «Знак Пошани», медаллю «За відвагу» та іншими медалями. Після звільнення в запас ЮРІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ розпочав нову сторінку свого життя на освітянській ниві. Багато років віддав педагогічній справі, був керівником кількох миколаївських шкіл, міського управління освіти, тривалий час працював у Миколаївському національному університеті імені В. О. Сухомлинського, більше 20 років очолював ветеранську організацію університету. Талановитий організатор, відданий своєму покликанню та неймовірно працелюбний ЮРІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ виховав не одне покоління молоді, ставши взірцем патріотизму та мужності, високої професійної майстерності.

Вічна пам’ять видатному миколаївцю, мудрій та щирій людині.

image

 


знайшли помилку в тексті?
виділіть мишкою та натисніть: